5 különleges masszázs, amit ki kell próbálni

-

Míg a gyakori masszázstípusok, mint a svéd, a sport és a shiatsu továbbra is népszerűek, egyre több különleges masszázsfajtát próbálhatunk ki, amelyeknek nagyszerű hatásaik vannak.

Aranymasszázs

Az arany nemesfém, amelyet gyakran a gazdagsággal és a jóléttel társítanak. Így nem meglepő, hogy az egyik legújabb luxusmasszázs, amely iránt egyre nő a kereslet. A kezelésben 23 karátos aranyat használnak fel, amely során az apró részecskéket tartalmazó olajhoz hasonló folyadékot vagy meleg aranyozott rögöket helyeznek a testre, hogy serkentse a véráramlást és az energiát.

Hangmasszázs

A hangmasszázs egy egyedülálló holisztikus módszer a hanggal és rezgéseivel. A hangokra és a rezgésekre mindannyian reagálunk, éppen ezért a hangmasszázs egy nagyszerű megközelítés a test és a lélek általános gyógyulásához. A rezgések és frekvenciák harmóniája nyugalmat adnak és tökéletesen kikapcsolnak, amely emeli az energiaszintünket, így javítva életminőségünket. A hang megszólítja az emberben rejlő eredeti ősbizalmat. Ezáltal gyorsan kialakul a mély ellazultság, az ún. alfa állapot. Ebben a hang-ellazulásban a könnyebben el tudjuk engedni a hétköznapokban felgyülemlett stresszt, a problémákat, a feszültségeket és a bizonytalanságot. Megtörténhet az újrarendeződés, a test ismét harmóniába kerülhet és egészségessé válhat. A hangmasszázs a sejtekre hat, a hangok rezgése által minden egyes sejtünk visszatalál az eredeti helyére.A kezelés során a terápiás hangtálakat finoman a testre helyezik, és a test körüli aurarétegekben fejtik ki hatásukat. A testünkön lévő tálak rezgései mély relaxációs állapotba visznek. A hangmasszázs fantasztikus lehetőség azok számára, akik nem szeretik, ha kézzel hozzájuk érnek, mivel ebben a módszerben minimális a kézhasználat. Az érintést a testen használják, de csak a tálak elhelyezésére.

hangmasszázs
Fotó: envato.elements.com

Forró köves masszázs

A hőt régóta használják az izomfeszültség és a fájdalom enyhítésére, mert segít növelni a véráramlást az érintett területen, csökkentheti az izomgörcsöket és növelheti a rugalmasságot és a mozgástartományt. Segít ellazítani a feszült izmokat és a sérült lágyszöveteket. A forró köves masszázs során vulkanikus sima, lapos, felmelegített köveket helyeznek a test bizonyos részeire, amelyeket 130 és 145 fok közé melegítenek fel. A kövek elhelyezhetők a gerinc mentén, a hason, a mellkason, az arcon, a tenyérben, a lábon és a lábujjakon.

A tünetektől függően hasznos lehet a hideg és meleg kövek váltogatása a masszázs során. Kutatások már bebizonyították, hogy az álmatlanságban szenvedőknél a masszázs az altatók alternatívája lehet. Egy 2001-es tanulmány kimutatta, hogy azok az alvásproblémákkal küzdő csecsemők, akiket szüleik 15 percig masszíroztak, gyorsabban aludtak el, és ébredéskor is éberebbek, aktívabbak és pozitívabbak voltak. Ezeken túl segíthet enyhíteni az autoimmun betegségek és a rák tüneteit, csökkenti a stresszt és fokozza az immunitást.

Kranioszakrális masszázs

A kranioszakrális terápiát egy amerikai orvos, dr. Sutherland saját magán kísérletezve dolgozta ki. Kísérletei során arra jött rá, hogy a koponyacsontok mozgathatók, és ezek finom mozgatása serkenti a test regenerációját. A kezelés során a terapeuta gyengéd érintéssel kitapintja a kranioszakrális ritmust, melynek során megállapítja, hol vannak a testben elakadások, amelyeket a terápiával fel tud oldani. A kezelés alatt teljesen felöltözve maradunk, miközben halk zene és gyenge világítás segíti a lazítást. Újszülött kortól időskorig mindenki használhatja, és számos tünet kezelésére használható: enyhíti a nyomást a fejben, így segít a krónikus fejfájás kezelésében, enyhíti a fájdalmat, feloldja az érzelmi és fizikai stresszt és feszültséget a testben, több nőgyógyászati probléma orvosolható vele, ahogy az álmatlanság, bizonyos csecsemőkori és gyermekkori problémák. Jól működik a közepesen súlyos vagy súlyos migrénes betegek terápiájában, idősebb korban a magas vérnyomás és cukorbetegség kezelésébe.

Watsu

watsu-masszázs
Fotó: Ale Gusmao/flickr.com

A watsu masszázs valójában egy vízterápia, a japán shiatsu masszázs és a víz terápiás hatásának egyesüléséből született. A 80-as években történő megalkotása óta a világ egyik leghasznosabb vízterápiája lett.amelyet meleg vízben végeznek, és ami az izomfeszítés és a tánc kombinációjából áll. Ha stresszesnek érzed magad vagy úgy érzed teljesen elvesztetted a kapcsolatot önmagaddal, akkor érdemes kipróbálni a wastu masszázst, mert ellazítja az izmokat, így segít enyhíteni a fájdalmat, csökkenteni a stresszt és a szorongást, elősegíti az általános jó közérzetet, javítja az alvás minőségét, az emésztést, és segít újra kapcsolódni önmagunkhoz.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!