spot_imgspot_img
spot_img

5 különleges fürdő és strand, amit ki kell próbálnod!

-

Article Top Ad (AdSense)

Tombol a nyár, hőség van, és egyre nagyobb az igényünk a vízparti, szabadtéri élményekre. Strandból, fürdőhelyből szerencsére meglehetősen nagy a kínálat itthon is, mi most pár kedvencünket mutatjuk be. Az egyre népszerűbb, extrém Sörfürdő is bekerült a válogatásunkba.

 

1. Aquaticum Debrecen Mediterrán Élményfürdő és Termálfürdő

Itt aztán lehet tobzódni a vizes élményekben! Debrecen bámulatosan szép, izgalmas fürdőkomplexuma az Aquaticum, amelynek része egy termál-, egy strand-, egy élményfürdő és egy wellness-hotel is. Mindez a csodás, megújult Nagyerdőben található. Az Aquaticum legimpozánsabb eleme a hatalmas kupolacsarnokban, trópusi növényzettel kialakított élményfürdő, ahol megannyi élményelem és szolgáltatás közül választhatunk. A hotelben számos egészségmegőrző szolgáltatást és keleti mozgásprogramot kínáló wellness-sziget is működik.

A képeket látva még inkább megjön majd a kedved a helyhez!

Aquaticum, Debrecen
kép:spa.aquaticum.hu/hu

A sárkány- és elefántcsúszda, valamint a gombazuhany is közkedvelt a gyermekek körében, ahogyan Bubu is. Bubu az Aquaticum kabalaállata, aki előszeretettel bukkan fel a különböző rendezvényeken. Közös fotót is lehet vele készíteni!

Aquaticum debrecen
kép:spa.aquaticum.hu/hu

Az élményfürdőzés után a komplexum körül található fagyizókban és éttermekben feltölthetjük magunkat mindenféle finomsággal.

További információkért, árakért kattints ide: https://spa.aquaticum.hu/hu/arak-nyitvatartas

Mi nagy szeretettel ajánljuk a fürdővel szembeni a Nagyerdei Víztornyot is. A különleges geometriájú Fröccsbárban érdemes elidőzi és a kilátást is meg kell csodálni, hiszen 34 méteres magasságból a Nagyerdő lombkoronaszintje felett rálátunk az erdőre, az Egyetemvárosra és egész Debrecenre.

kép: www.nagyerdeiviztorony.hu

 

2. Öböl Music Beach – Esztergom-Kertváros

Esztergomban és környékén sok helyen lehetőség nyílik strandolásra, élményfürdőzésre. A kalandosabb, csúszdás Aquasziget Esztergomban például éjszakai fáklyás fürdőzésre is lehetőség van. Ide kattintva megnézheted a honlapot: https://www.aquasziget.hu/

De mi most az esztergomi Palatinus-tó partján az Öböl Music Beach-re invitálunk, mert itt is várják a víz szerelmeseit. A tavat az ország legtisztább vizei közt tartják számon, ami nem elhanyagolható tény, ahogyan az sem, hogy van itt minden, ami a strandélményhez kell: homokos part, elkerített gyerekrész, hekk, palacsinta, sült kolbász, hot-dog, hamburgerek, és sok-sok zene, sőt, igazi vad kempingezési lehetőség is.

Ide kattintva tudsz tájékozódni az árakról, részletekről: https://obolmusicbeach.

öböl music beach esztergom
kép: www.obolmusicbeach.business.site/website/obolmusicbeach

 

3. Szent István Strandfürdő – Esztergom

Esztergomról már írtunk többször, például a Dunakanyar szépségeit bemutató cikkünkben, amit itt tudsz elolvasni, ha érdekel. Most szeretnénk az ország egyik legrégibb fürdőjéhez is meghozni a kedvet. Nekünk nagyon megnyerő volt a hangulata, a maga családias kis burgerezőjével és retro plakátjaival.

A strand honlapjából kiderül, hogy 1912-ben nyitotta meg kapuit az ország első fedett uszodája Esztergomban, a modern technikával (Európában ekkor kezdték a betonépítkezéseket) megalkotott, impozáns fürdőtelep nemcsak a városi közönségnek, hanem az ország minden vidékéről, s főként a fővárosból érkezett vendégeknek is felkeltette az érdeklődését. A strandfürdőt 1927-ben adták át és ezzel Esztergom országosan elismert és kedvelt fürdőzőhelyé vált. Így emlékezik Babits Mihály egyik írásában az esztergomi strandról: „De itt az idegenforgalom! – bíztatnak vendégeim, a magyar Firenze plakátjaira mutatva, melyek ugyan nem annyira a művészettel csábítanak, mint a sporttal és stranddal.”

Az Esztergom fürdőkultúráját őrző hely nagyon kedves, és a belépők ára is nagyon kedvező. Ha szeretsz úszni, akkor ki kell próbálnod a medencéket!

A Szent István Strandfürdő árairól és nyitvatartási idejéről itt tudsz tájékozódni: http://www.palatinus-to.hu/szent_istvan_strandfurdo

Esztergom strandfürdő
kép:https://www.facebook.com/SzentIstvanStrandfurdo
Esztergom strandfürdő
kép:https://www.facebook.com/SzentIstvanStrandfurdo

 

4. Lupa Beach – Budapest tengerpartja

A menő, de tényleg kedvelhető helyek közé tartozik a Lupa Beach, ahol nagyon elegáns környezetben csobbanhatunk, úszhatunk, napozhatunk. Igazi Instagramra hangolt fotók készülhetnek itt, még filterre sincs szükség. A Budapest tengerpartjaként emlegetett fehérhomokos strand pálmafákkal, napernyőkkel, koktélokkal, kristálytiszta vízzel várja a nyárélményekre éhezőket.

Fontos, hogy a Lupa Tó területén készpénzmentes fizetési rendszer működik. Privát, családi, céges rendezvényekre is lehetőség van a Lupán.

Mindenképp nézz szét a honlapon, különösen a Betekintő résznél, mert rengeteg, frissülő élményt, programot, szolgáltatást megtalálsz itt: https://lupabeach.com 

Ízelítő a hangulatból:

 

5. Sörfürdő – Budapesten a Széchenyi és Lukács Fürdőben

A sörért lelkesedők örülhetnek, mert meg is mártózhatnak, pancsolhatnak is imádott italukban. Randihelyszínnek sem utolsó a dézsás lazulás. A sörfürdőzés ugyanis a  speciális akácfa dézsában történik, melybe maximum két fő ülhet. A frissen feltöltött, kellemes hőmérsékletű termálvízbe a hatás fokozása érdekében a sör alapanyagait teszik, melyek pozitív hatásait állítólag azonnal lehet érezni. A sörfürdőzés közben korlátlanul csapolhatunk magunknak kiváló cseh sört a kád mellett elhelyezett sörcsapból.

Az otthoni kanapén is jólesik egy kis hideg sör, de a kétségtelen, hogy termálvízben ülve különleges élményt nyújt a frissen csapolt jéghideg sörből kortyolni. Állítólag a sörfürdőzés igazán relaxáló és bőrregeneráló.

Itt a részletekről is tájékozódhatsz: https://thermalbeerspa.com/sorfurdo/

sörfürdő
kép:https://thermalbeerspa.com/sorfurdo

Cikkeink hasonló témában:

Ezeken a strandokon a kutyák is fürödhetnek

Debrecen augusztusban az ország legjelentősebb fesztiválvárosává válik

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!