spot_imgspot_img
spot_img

5 különleges és inspiráló napló lélekfrissítéshez

-

Article Top Ad (AdSense)

Néha el kell mélyülni a legtitkosabb vágyaink, céljaink, félelmeink világában ahhoz, hogy új lendületet tudjunk venni, megújuljunk, energikusabbak legyünk. A naplóírás pedig terápiás hatással bír. Ha reflektálsz az érzéseidre egy jól összerakott interaktív napló segítségével, akkor izgalmas felfedezéseket tehetsz magaddal kapcsolatban.

Olyan tartalmas, írásra buzdító naplókat látsz itt, amelyekben szorongáskezelésre, célmeghatározásra, álomértelmezésre is lehetőséged van.

Nyugalomnapló

Ha hajlamos vagy a szorongásra, ha gyakran túlzásba viszed az aggódást, és bátran szembe mersz nézni a szorongásaid okával, vedd kezedbe ezt a szépséges könyvet!  Corinne Sweet szorongásoldó módszereket, technikákat gyűjtött, össze konkrét gyakorlati tanácsokat is részletez megkapó kedvességgel és együttérzéssel. A szerző kitér a krónikus szorongás és pánikrohamok lelki okaira, és azok csillapítására hasznos trükköket ajánl.

Az egyik legötletesebb gyakorlata az aggodalombatyu készítése. A nyomasztó gondolatok összeírásával kiadhatod magadból a mások előtt is titkolt gondolataidat, aztán meg is semmisítheted őket.

Nyugalomnapló

A könyvet a kiadó honlapján is megtalálod: hvgkonyvek.hu/konyv/nyugalomnaplo

Hatperces napló

A kézzel írt naplóval emlékeink kincsestárát hozzuk létre. Nincs is érdekesebb könyv a saját életünk könyvénél. A Hatperces napló önvizsgálatra buzdít, és arra, hogy a sok-sok idézettel és inspiráló gondolattal teli könyvbe te magad írd össze az élményeidet, érzéseidet az irányított kérdésekre válaszolva.

Ez a mutatós interaktív napló, építő, vidám, lelkesítő gondolatok tárháza. Sok hely van arra, hogy az utasításoknak megfelelően kitölts részeket. Például leírhatod a napi hasznos, előremutató cselekedeteidet, a heti izgalmas kérdések megválaszolásával nagy felismeréseket tehetsz magaddal és a céljaiddal kapcsolatban, de felmérheted azt is, hogy miben szeretnél fejlődni.

A Hatperces napló egyik optimizmusra hangoló idézete:

„Vannak, akik morognak, mert a rózsának tövisei vannak. Én hálás vagyok, hogy a tövisek mellett rózsabimbók vannak.” Alphonse Karr

Hatperces napló

A könyvet a Partvonal Kiadó adta ki: kiadok.lira.hu/kiado/partvonal/konyvek/hatperces-naplo/139470269

Álomnapló

Álmainkban az agyunk és a lelkünk feldolgozza azokat a dolgokat is, amiket éber állapotban nem tudnánk. Rejtett és elfojtott vágyaink kerülnek bele a fantáziaképeinkbe, feszültségeinket és félelmeinket is beépítjük az álmainkba. A saját agyunk által kreált szürreális világban bármi megtörténhet. Az Álomnapló az álmaink titokzatos dimenzióját próbálja feltárni.

Nógrádi Csilla arra ösztönöz a naplójával, hogy rögzítsd az álmaid, kövesd tudatosan a visszatérő elemeket, a megfejtendő érzéseket. Érdekfeszítő és megdöbbentő tényekre is rávilágít, miközben filmeket is ajánl az álmok misztikus világáról.

Álomnapló

A könyvet itt is megtalálod: hvgkonyvek.hu/konyv/alomnaplo

Most élj!

A sok nyüzsgés, rengeteg teendő, folytonos rohanás és állandó impulzusáradat közben néha nem eléggé figyelünk oda az életmódunkra, a testünk és lelkünk üzeneteire. A Most élj! című könyv épp ebből a robotüzemmódból akar felrázni. A vaskos könyv lecsendesedést szolgáló gyakorlatokkal, akciódús, kísérletező jellegű játékokkal van tele. Chris Baréz-Brown ajánl például dalszövegírást, táncterápiát, fürdőszobai feltöltődést, gerillakertészkedést, listaírást a szeretett és gyűlölt tulajdonságainkról. Az egyes fejezetek, blokkok egy-egy témát, életmódbeli változást járnak körül a kreatív feladatokkal. A kihagyott részekre a kézzel leírt tapasztalatok kerülhetnek.

Most élj!

A könyvet a HVG Könyvek adta ki: hvgkonyvek.hu/konyv/most-elj-hogyan-lepjunk-ki-a-robotpilota-uzemmodbol

 

Sikernapló

Ha szervezettebb, céltudatosabb életre vágysz, akkor ez a napló a segítségedre lesz a jövőképed építésében. A 100 napra hangolt Sikernapló az értékrended, meggyőződéseid, és alapelveid mentén segít felépíteni a céljaid megvalósításához vezető utat. A napló elkezdésekor például el kell merengened az életkerék-diagramodon, amiben meg kell nevezni az életed 8 különböző területét, majd osztályozni őket.

A könyv vizualizációs technikákat is részletesen leír. A napi feladatok közé tartozik néhány visszatérő kérdés megválaszolása, és nem maradhatnak ki az indító reflexiók sem az egyes oldalakról.

Sikernapló

A könyvet a kiadó honlapján is megtalálod: hvgkonyvek.hu/konyv/sikernaplo

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Ha hasonló témában olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

Lélekerősítő mondatok, amik segítenek, ha mentálisan elfáradtál

 

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!