5 könyv, amit ne hagyj ki az idei Könyvfesztiválon!

-

Minden évben nagyon várjuk a Könyvfesztivált, vajon milyen újdonságokra bukkanunk. Idén igazán színes volt a paletta, nehéz is volt kiválasztani azt a néhány darabot, amit jó szívvel tudok ajánlani. Íme 5 könyv, ami viszi a prímet nálam.

1. Motivációs könyv vállalkozó csajoknak

Fotó: a szerző saját képe

Bizony, ez egy igazán csajos könyvnek néz ki a borítója alapján. Motivációs receptek gyűjteménye, amely segít eligazodni az üzleti világban és megmutatja, hogy a sikeres emberek is elkezdték valahol, nekik is voltak nehéz időszakaik mielőtt azzá váltak, akik. Tollas Tímea könnyed, mégis meglepően pozitív motivációs kötete új lendületet adhat mindazoknak, akik most épp elbizonytalanodtak az úton, mely a siker felé vezet.

2. Művészi alkotások pszichológus szemmel

Fotó: A szerző saját képe

Belegondoltatok egy múzeumi kiállítás remekműveit nézve, egy híres regényt olvasva vagy egy izgalmas film jeleneteit látva vajon mi járhatott az alkotója fejében, mikor elkészítette azt? Ha ti is kíváncsiak vagytok kedvenc műalkotásaitok hátterére, mindezt pedig egy pszichológus szemén keresztül elemezve, akkor Gerevich József képekkel teletűzdelt kötete pont nektek való! A szerző 40 év művészetpszichológiai tapasztalatait osztja meg az olvasóival.

3. Gépíró kisasszonyok kalandjai a szesztilalom idején

Fotó: a szerző saját képe

Az idei repertoárból nem maradhat ki egy jó kis krimi sem. Suzan Rindell regénye épp a Könyvfesztivál megnyitójára jelent meg magyar nyelven. Az izgalmas krimi New Yorkban játszódik a ’20-as években. Két fiatal gyors-és gépíró kisasszony, egy gyilkosság, gengszterek és rengeteg illegális alkohol. A Nagy Gatsby rajongóinak szinte kötelező darab, de akik kedvelik Alfred Hitchcock stílusát, azoknak is bátran ajánlom.

4. Egy magyar hegymászó feleségének története

Fotó: a szerző saját képe

Épp a napokban kezdték csak el vetíteni a mozikban a leghíresebb magyar hegymászó, Erőss Zsolt feleségének történetét. Ez az interjú kötet szolgál a dokumentum játékfilm alapjául. Révész Szilvia megdöbbentő őszinteséggel tárja fel Erőss és neje hihetetlenül erős kapcsolatát, bemutatja milyen mélységeket és magasságokat kellett túlélniük nekik kettőjüknek, még akkor is, amikor egy ponton mindketten tudták, hogy nincs hazaút többé.

5. Fesztiválvendég ínyenc fogása

Fotó: a szerző saját képe

Mint minden évben, idén is egy külföldi ország volt a meghívott vendég a Nemzetközi Könyvfesztiválra. 2022-ben Szlovákiának jutott az a megtiszteltetés, hogy bemutatkozzon nem csak a magyar, hanem a Kelet-Közép Európai régió könyvpiacán is. Mivel egy adott nép kultúráját erősen meghatározza a gasztronómiája, mi sem egyértelműbb, hogy a szlovákok legismertebb péksüteményéről, a híres Pozsonyi kifliről is megjelent egy érdekes és hiányt pótló könyv. Végig követhetjük benne a legelső kifli elkészülését, megannyi elkészítési technikát, mindezt színes képekkel illusztrálva. Ha eddig még nem lettetek volna éhesek, ezután biztos megjön a kedvetek egy ropogós pozsonyi kiflihez.

27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, 2022. szept. 29- okt. 2.

Bővebb info: https://bookfestival.hu/ 

Ezt is ajánljuk még:

Nyárvégi vidámság – 4 szórakoztató könyv

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!