5 könyv, amit minden lánynak és nőnek el kell olvasnia

-

Minden nap emlékeztetnünk kell magunkat, hogy mi nők mennyire hihetetlenül erősek, gyönyörűek és bátrak vagyunk. A legjobb módja annak, hogy magunkban és lányainkban is felébresszük az erős nőt, ha elolvassuk az következő könyveket.

Malala Juszufzai: Én vagyok Malala

malala-könyv
BCOOL Magazin

Az aktivista és Nobel-békedíjas Malala Juszufzai történetét – akit az iskolába menet közvetlen közelről fejbelőtt egy tálib harcos – mindenkinek meg kell ismernie. Rengeteget lehet tanulni belőle, mert egyszerre informatív, érdekes és személyes. Hihetetlen történet egy lányról, akitől bár megtagadták, hogy tanulhasson, mégis világszerte arra buzdítja a lányokat, hogy tanuljanak, hogy egy napon talán ők is megváltoztathassák a világot.

Shirin Ebadi: Szabadnak születtem

Shirin Ebadi emberi jogi ügyvéd és aktivista ebben a felkavaró könyvben meséli el, hogyan harcolt országában a reformokért és a demokratikus jogokért. Világszerte sokakat inspiráló könyve megmutatja, hogy Iránban mennyire eltiporják nem csak a nők, hanem az emberi jogokat is, és mennyire ellehetetlenítik ezáltal a nők életét.

Chery Strayed: Vadon

Egy igaz történet arról, hogyan képes egy 26 éves nő legyőzni az élet legkegyetlenebb nehézségeit azáltal, hogy egyedül beleveti magát a világ egyik leghosszabb túrájába, amely Mexikótól Kanadáig több, mint 4200 kilométer hosszan tart.

Khaled Hosseini: Egyezer tündöklő nap

 

Rendkívüli olvasmány, amelyet a középiskolákban is kötelezővé kellene tenni, hogy minél több emberhez eljusson. A történetben két nő sorsa fonódik össze az afgán háború idején és számomra a remény és az erő tökéletes egybeolvadása, amely egyszerre fájdalmas és felszabadító.

Sophia Amoruso: Girlboss

girlboss-könyv
Fotó: flickr.com

Fiatal vállalkozók számára nincs is jobb választás, mint Amoruso könyve, amely megmutatja, hogy még rémes múlttal a hátunk mögött is lehet hatalmas birodalmat építeni.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Szerelmek, vágyak, érzelmek – 5 jó könyv kikapcsolódáshoz

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!