spot_imgspot_img
spot_img

5 klassz túra Budapest környékén, ahová idén nyáron el kell menni

-

Article Top Ad (AdSense)

Egyáltalán nem kell messzire utazni, ha egy kicsit kimozdulnánk a városból, mert a főváros környéke telis-tele van klassz kirándulóhelyekkel, amelyeket kár lenne kihagyni. 

Kisoroszi szigetcsúcs

http://

Mivel Kisoroszi a Szentendrei-sziget végében fekszik, két oldalról is közrefogja a Duna, vagyis tulajdonképpen bárhol remek parti sétákat tehetünk a hatalmas kagylóhéjak és uszadékfák között. A szigetcsúcsra kiérve azonnal elfog az igazi szabadságérzés, legszívesebben ideköltöznénk ebbe a természetes és érintetlen paradicsomba. Talán ez a leghangulatosabb dunaparti rész, amely minden évszakban más és más arcát mutatja, de nekünk nyáron a legigazibb. És egyszerűen megunhatatlan. Mehetünk egynapos sétára, túrára, de nyáron sátrat is verhetünk és akár hetekre kiköltözhetünk a szigetcsúcson található nomád paradicsomba. Bármennyi időre is érkezzünk a csúcson található retro hamburgerezőt vétek lenne kihagyni.

Nyakas-kő, Biatorbágy

http://

Alig fél órára Budapesttől könnyen igazi hegymászónak érezhetjük magunkat. Ez a sziklás kirándulóhely ugyanis, ami sokszor ugyan nem könnyű terep több érdekes és izgalmas kincset rejt magában a őskori maradányok lenyomataitól olyan mesebeli helyekig, mint a Madár-szirt vagy a Százlépcső. Aki szereti a kihívásokat az tényleg megmászhatja a Nyakas-követ, ami valljuk be nem egy könnyű terep, aki viszont nem, az egy könnyebb útvonalon is feljuthat a sziklára. A csúcsra felérve aztán a szemünk elé táruló csodálatos látvány kárpótól a nehéz munkáért. Kicsit olyan, mintha a világ tetején lennénk…

Teve-szikla, Pilisborosjenő

http://

Szintén alig pár kilométerre a fővárostól található ez a remek kirándulóhely, ami nem csak a túrázók, de a futók egyik kedvelt terepe is egyaránt megközelíthető Pilisborosjenő és Pilisvörösvár felöl is (ez utóbbi a hosszabb túra).  És a nevét tényleg a tevéről kapta, mert a sziklák formája valóban semmi másra nem hasonlít jobban, mint a púpos állatra. Ebben a túrában az a jó, hogy mehetünk egyenesen a Teve-sziklához, és akkor egy rövidebb túrát tettünk, de hosszabbíthatunk is, és akkor egyúttal megnézhetjük az egri vár másolatát is, amelyet a Egri csillagok című filmhez építettek annak idején. És aki még ennél is hosszabbat túrázna, annak irány a Nagy-Kevély.

Szent Jakab sétány, Dabas-Sári

http://

Ez egy egészen elvarázsolt hely tele kis cölöpökön álló fahidakkal és nyüzsgő vizivilággal. Az ösvény egyébként a 450 km hosszú Esztergomtól-Máriagyűdig tartó magyar Camino egyik szakasza. A fák között kanyargó fautaknak egyedülálló hangulatuk van, gyerekekkel pedig kifejezetten mókás élmény. Egyáltalán nem hosszú és bárki könnyen végigsétálhat a fák között és a víz felett kanyargó túraútvonalon.

Gyadai tanösvény, Vác

http://

A Dunakanyar hazánk egyik legizgalmasabb és legszebb része, amellyel soha nem lehet betelni és amely szerencsére rengeteg szép hellyel ajándékoz meg minket. A Vác mellett található körülbelül 6 km hosszú ösvény még a legkisebb gyerekekkel is könnyen végigjárható. Az út során található 13 állomáson áthaladva változatos látnivalókban és élményekben lehet részünk: különleges madarak, kis patak és mocsárvidék, függőhíd és egy klassz hintahíd, amelyen átkelve aztán hamarosan egy hangulatos erdei tisztáson pihentehtjük ki magunkat, mielőtt rátérnénk a visszafele vezető útra.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

10 érdekesség a 95 éves David Attenborough-ról

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!