spot_imgspot_img
spot_img

5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt randizni kezdesz

-

Article Top Ad (AdSense)

Szerelmesnek lenni szédítő érzés. Megosztani az életedet egy különleges emberrel, aki szeret, csodálatos. Néha mégis jobb, ha egy kicsit dolgozol magadon, mielőtt fejest ugrasz egy új kapcsolatba.

Mielőtt újra randizni kezdenél, tedd fel magadnak az alábbi néhány kérdést. Segítségükkel elkerülheted, hogy újra darabokra törjön a szíved és elvesztegesd az értékes idődet.

Vajon készen állok rá?

Készen állni egy kapcsolatra nem egyszerűen azt jelenti, hogy készen állsz feladni olyan dolgokat, mint a szabadságod vagy a függetlenséged, és mostantól a boldog párkapcsolat oltárán kell feláldozni magadat. Sokkal inkább azt jelenti, hogy egyedül, saját magadban is képes vagy teljes életet élni. Arról szól, hogy nincs szükséged partnerre, de szeretnél egyet. Ha felkészültél egy újabb kapcsolatra, akkor már nincs benned kétségbeesés. Tudod, hogy mindennek oka van, elégedett vagy a jelenlegi életeddel. Nincs benne űr, amit be kéne tölteni egy romantikus kapcsolattal. Amikor itt tartasz, akkor tudod magadhoz vonzani azt a kiegyensúlyozott partnert, akivel aztán egy boldog és hosszantartó kapcsolatban élhettek.

Boldog vagyok?

Mielőtt megtalálnád azt az embert, akivel egy boldog párkapcsolatban tudsz élni, neked is boldognak kell lenned. Nagyon fontos a sorrend, mert a boldogságot nem egy másik ember fogja megadni. A saját boldogságodért te vagy a felelős. A boldogság nem fog varázsütésre megjelenni az életedben, magadban kell megtalálnod. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, válts nézőpontot és nézd meg mennyi jó dolog van az életedben, mennyi minden van, amiért hálás lehetsz. Ne arra fókuszálj, hogy mi lenne, ha… Mert minél boldogabb vagy egyedül, annál boldogabb párkapcsolatot tudsz majd kialakítani. És még egy titok: minél boldogabb vagy, annál jobban vonzod majd az embereket…

Fotó: unsplash.com

Egészségesek a határaim?

Kicsit idealizált egy szerelmet úgy elképzelni, hogy nincsenek határok és amint megtalálod a tökéletes embert, minden szép és jó lesz. Ez a buborék nagyon hamar kipukkad és csak csalódáshoz vezet. Ha nem állítasz fel határokat, a majdani kapcsolatodban el fogod veszíteni önmagadat. Elveszíted magadat abban, hogy mindig csak a másik kényelmére koncentrálsz, az alkalmazkodásban és egyszer csak azon kapod magad, hogy már nem is emlékszel ki is vagy valójában. Ha viszont felállítod a saját egészséges korlátaidat, az segíteni fog fenntartani az önértékelés alapvető érzetét, és segít másoknak tisztán látni, hogy meddig mehetnek el veled szemben és mit vársz el tőlük. A határaid felállítása leegyszerűsíti a dolgokat és szükséged van rájuk akkor is, amikor randizol, akkor is, amikor párkapcsolatban élsz, és akkor is, amikor házasságban.

Íme néhány példa, hogyan tudod fenntartani a saját határaidat:

– Ne adj fel a partnered kedvéért olyan dolgokat, amelyet szeretsz csinálni.

– Mondj nemet, ha úgy érzed, hogy nemet kell mondanod valamire.

– Rendszeresen csinálj dolgokat egyedül vagy a saját barátaiddal.

– Legyenek saját céljaid és álmaid.

– Tölts minőségi időt a saját társaságodban.

Ragaszkodj a határaidhoz már a randi és a kapcsolat korai szakaszában, mert sokkal több tiszteletre számíthatsz az emberektől, ha azt látják, hogy van önbecsülésed.

Fotó: unsplash.com

Szeretem magamat?

Amennyi szeretetet adsz magadnak, azt fogja meghatározni a romantikus döntéseidet is. Ha nem érzed magad méltónak arra, hogy szeressenek, akkor kompromisszumokat kötsz majd és könnyen megsérülhetsz. Ha nem hiszel abban, hogy te vagy a legjobb dolog, ami egy férfival valaha is történhet az életében, akkor még dolgoznod kell saját magadon. Az önszeretet arról szól, hogy tisztában vagy az egyediségeddel, tisztában vagy a vágyaiddal és azzal, hogy nem kell elnézést kérned érte. Ahhoz, hogy egy kicsit mélyebbre áss és megtudd milyen csodálatos érdemeid vannak, írj egy százas listát arról, hogy mit szeretsz magadban, melyek azok a dolgok, amelyekre a legbüszkébb vagy, és amit a legjobban tisztelsz magadban.

Tudom, hogy mit várok egy kapcsolattól?

Az nem elég, ha azt tudod, hogy egy kapcsolatot akarsz. Az nem elég, ha tudod, hogy jól érzed magad egyedül is. Nem elég csak azt tudni, hogy hiányzik valaki az életedből. Tudnod kell pontosan, hogy milyen emberrel szeretnéd megosztani az életedet! Tudnod kell, hogyan akarod érezni magadat abban a kapcsolatban! Tudnod kell, hogyan akarod élni az életedet abban a kapcsolatban! És a legfontosabb: tudnod kell, hogy milyen ember akarsz lenni abban a kapcsolatban! Vegyél elő egy papír és írd le egészen konkrétan, hogy milyen kapcsolatot szeretnél. Ne felejtsd el leírni azokat a dolgokat sem, amiben nincs kompromisszum. Ha ezt letisztázod magaddal sok fájdalmat és csalódást elkerülhetsz, de főleg az olyan embereket, akik nem tudják megadni, amit szeretnél és amire szükséged van. Ezért kell egészen konkrétan tudnod, hogy mi is az, amit akarsz.

Légy mindig őszinte magaddal, amikor a fenti kérdésekre válaszolsz, és ne ítéld el magad azért, mert tudod, hogy mit akarsz. Ha szeretnéd megtalálni azt az embert, aki tökéletes számodra, akivel örökre együtt élhetsz, boldogságban és szeretetben, akkor nagyon fontos, hogy először önmagaddal legyél tisztában. Ez lehet, hogy hosszabb időt vesz igénybe, de fogd fel úgy, mint egy befektetést önmagadba és egy boldog kapcsolatba.

Ha tetszett, olvasd el ezt is:

Álmaink titokzatos világa. Ezért fontos, hogy mit álmodunk

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!