spot_imgspot_img
spot_img

5 karácsonyi csoda, amitől ünnepi hangulatba kerülsz!

-

Article Top Ad (AdSense)

Azt hihetnénk, karácsonyi csodák csak a filmekben történnek – ám ez korántsem tükrözi a valóságot. Ezek az igaz történetek emlékeztetnek arra, hogy milyen varázslatos az ünnepi időszak és milyen csodás dolgok történhetnek ekkor. Íme tíz csodálatos karácsonyi történet, ami biztosan meghozza az ünnepi hangulatot!

Az I. világháborús karácsonyi fegyverszünet

1914 szomorú év volt a történelemben: kezdetét vette az első világháború. Aztán minden minden évben, ekkor is elérkezett karácsony napja és elhozta a békét a hadszíntérre is. Több száz katona – köztük francia, brit és német csapatok – egyszerre tették le fegyvereiket és hagyták abba a harcot.

A katonák már kimerültek voltak, és lelkileg is megviselte őket, hogy szemtanúi voltak a barátaik halálának a csatatéren. Karácsonykor mindenki azt mondta, elég! A férfiak karácsonyi dalokat kezdtek énekelni, a harcban lévők ételt és cigarettát osztottak egymásnak. Egyes brit csapatok még focizni is kezdtek német ellenségeikkel. A parancsnokok sem adtak más utasítást, csak kellemes karácsonyt kívántak ellenfeleiknek.

Katona esküt tesz

A katonák sem háborúztak karácsonykor | Fotó: Envato Elements

A lebénult fiú, aki Karácsonykor járni kezdett

2008-ban a hét éves Marko Dutschak hátán rosszindulatú daganat keletkezett, ami végül összezúzta a gerincét. Csak néhány csont tartotta össze az egész hátát. Nem volt meglepő, amikor Marko orvosai azt jósolták, hogy soha többé nem fog járni, és élete hátralévő részét tolószékben tölti. Mekkorát tévedtek! Néhány nappal karácsony előtt Marko úgy döntött, hogy márpedig ő akkor is megtanul járni, akkor is, ha a hátát alig tartja össze valami. Sikerrel járt, és édesanyja, Sandra azt mondta az Austrian Timesnak:

„Ez a valaha volt legjobb karácsonyi ajándék!”

Kisfiú karácsonyi ajándékkal
Karácsonyi csoda nem csak a filmekben van! | Fotó: Envato Elements

Elveszett kutya utazások 600 mérföldet

A kanadai Ashley Power szeretett kutyája, Frankie egy havas napon elkóborolt otthonról. A kislány és családja átfésülték az egész várost, végigkiabálták a kisállat nevét mindenhol, ahol jártak, de sehol nem találták meg. Úgy tűnt, Frankie már nem jön haza többé.

Ashley szórólapok ezreit ragasztotta ki a környéken, és több száz mérföldre is postázott további szórólapokat. Öt hónap elteltével lemondott arról, hogy valaha is viszont látja szeretett kiskutyáját, de a karácsony előtti napon megtörtént a lehetetlen: Ashleyt felhívták egy állatvédő társaságtól, hogy megtalálták Frankie-t. Hát mi ez, ha nem karácsonyi csoda?

Kutya mikulás sapkában
Frankie végül hazatalált | Fotó: Envato Elements

A sors fát dobott ránk

1958 karácsonyának forgatagában meséltünk 3 és 4 éves gyermekeinknek arról, hogy milyen gyönyörű karácsonyfánk lesz néhány napon belül. Szenteste a nemrég vásárolt pékségünkben megszámoltuk a bizonylatokat, kitakarítottuk a boltot és két álmos gyerekünkkel elindultunk hazafelé.

Hirtelen eszünkbe jutott, hogy nem vettünk fát! Azonnal körbeautóztunk a városban, minden eladónál érdeklődtünk, hogy esetleg lapul-e még egy szabad példány valahol, de Szenteste előtti délután, mondanom sem kell, eredménytelen volt a keresésünk.

Körülbelül egy mérföldnyire otthonunktól megálltunk a piros lámpánál. Hirtelen jött egy széllökés és valami nekiütközött a teherautónk elejének. A férjem kiszállt az autóból megnézni, mi akadályozta az utunkat. A következő pillanatban már egy hatalmas fenyőfát dobott az autó hátuljába.

Ezt követően besétáltunk a sarkon lévő boltba, és megkérdeztük a tulajdonost, mennyit kér a fáért. Azt mondta, hogy abban az évben nem árult karácsonyfát. Karácsonyi csoda volt! Soha nem tudtuk meg, hogyan került a fa az út közepére, de valahogy úgy éreztük, a sors küldte nekünk.

Karácsonyfa
Újabb karácsonyi csoda – Nem maradt fa nélkül a család | Fotó: Envato Elements

A karácsonyfa angyala

Apám, Joe Sarna napközben keményen dolgozott vízvezeték-szerelőként, majd az estéket és hétvégéket szeretett karácsonyfafarmán töltötte Jefferson kisvárosában, Ohio államban.

Minden évben, amikor elérkezett december elseje, apa olyan izgatott lett, mint egy gyerek a Mikulásra várva. Sétált a csodálatos fenyőfák között és megkereste a legmagasabb, legszebb példányokat. Ezeket pedig elszállította a város templomaiba – mindig éjszaka tette, minden fát a bejárati ajtónál hagyva.

Soha nem hagyott cetlit, hogy a meglepetés tőle származik. Azt mondta nekünk, hogy ha valami jót tett, és bármilyen módon meghirdeti, az nem is számít igazi jócselekedetnek. Megígértette velünk, hogy soha nem mondjuk el senkinek, honnan származnak a fák. A város templomaiban sok időt töltöttek azzal, hogy találgatták a fák eredetét.

Ha egy lelkész megkérdezte apát, hogy ő volt-e az, aki ilyen szép fát hagyott a templom előtt, apám játszotta a hülyét, és megkérdezte: „Milyen fa?” vagy témát váltott.

Amikor édesapám 1989-ben elhunyt, a lelkészek közül sokan eljöttek a temetésére, hogy tiszteletüket fejezzék ki. Amikor beszéltem velük, rájöttem, hogy mindegyikük tudta, hogy apám volt a fenyőfák angyala.

Havas fenyők
A karácsonyi csodák nem jöhetnének létre nemeslelkű embertársaink nélkül | Fotó: Envato Elements

Források: RD, Guideposts, I95rock

Illatos és jótékony karácsony

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!