spot_imgspot_img
spot_img

5 kapcsolatépítési trükk, ami az ismerkedésnél is hasznos

-

Article Top Ad (AdSense)

A kapcsolataink, emberi viszonyaink minősége befolyásolják a közérzetünket. Jó érzés, ha kedvelik a társaságunkat. A személyesen történő kapcsolatteremtés során a kisugárzás és a testbeszéd is fontos. Mutatunk pár fortélyt, ami segít abban, hogy kellemes első benyomást tegyél másokra, és tudj tartalmas kapcsolatokat kiépíteni.

Légy derűs! A mosoly nyíltságról üzen, rokonszenvet ébreszt

Az első benyomás kulcsfontosságú, hiszen tudattalanul néhány másodperc alatt kialakul egy ítélet bennünk a másikról. Legyen szó akár laza, könnyed társalgásról, akár munkahelyi beszélgetésről, a mosoly mindig megnyerő, kellemes első benyomást kelthet. A vidámságot, nyíltságot sugalló ember szimpátiát ébreszt ismeretlenül is.

Nem mindenki kezdeményező típus, de a mosoly a feszengést is oldja.

Az ismerkedés legelső fázisában a kézfogás után az arckifejezés a legmarkánsabban észrevehető és megjegyezhető elem. Ha egy tanfolyamon, továbbképzésen, szórakozóhelyen, vagy baráti társaságban először találkozol valakivel, ne vágj szigorú arcot, ne légy pókerarc!

Egy váratlan, nem betervezett találkozásból sokszor csak egy összbenyomás marad meg, egy hangulat, és az illető arcának pár vonása.

https://burst.shopify.com/@matthew_henry

Légy jó hallgatóság, hagyd a másikat kibontakozni!

Mindenki szereti, ha odafigyelnek rá, ha fontosnak érezheti magát és érzi, hogy érdeklődéssel tekintenek a mondandójára. Ha olyasvalakivel beszélgetsz, aki valóban érdekel téged, akkor mutasd ki, hogy foglalkoztat az, amit mond. A folyamatos szemkontaktus, az érdeklődő arckifejezés azt sugalmazza, hogy az illető megnyílhat neked.

Az őszinte érdeklődés kimutatásához a nyílt tekintet mellett néha elég pár jól irányzott kérdés, ami továbblendíti a társalgást.

Ha valakivel őszinte, erős kapcsolatot szeretnél kialakítani, akkor hagyd mesélni! Közben a testbeszédeddel is üzend, hogy nem csak passzívan hallgatsz, hanem be is fogadod, amit mond.

Mondj elismerő szavakat, azoknak varázserejük van

Nemcsak az udvarlás, hódítás időszakában, hanem bármilyen barátkozós, ismerkedős szituációban varázserővel bírnak az elismerő szavak. Ha a beszélgetőpartnered szimpatikus, és szeretnél vele jó kapcsolatot kialakítani, akkor találj módot arra, hogy valamit megdicsérj rajta. Ha észreveszel egy említésre méltóan elegáns, mutatós kiegészítőt, ruhadarabot, dicsérd meg! Ha tetszik a hangszíne, akár azt is!

Ha a személyiségjegyeiből és viselkedéséből tudsz leszűrni valami kedvelhetőt, akkor tedd szóvá! Mindenki szereti, ha egy-egy tulajdonságát elismerik.

https://burst.shopify.com/@matthew_henry

Kérd ki az illető véleményét valamiről!

Mindenkiben ott munkál a vágy (ha elismeri, ha nem), hogy elfogadtassa magát, hogy fontosnak érezze magát. Ezt a felszínes és mély kapcsolatainkban is érdemes szem előtt tartani.

A legtöbben szeretik, ha valamiről kikérik a véleményüket. A tanács kikérésével azt éreztetjük a másikkal, hogy mérvadó az, amit javasol.

Ha egy új kapcsolat elején vagy, esetleg egy számodra fontos emberrel szeretnéd elmélyíteni a viszonyt, simogasd meg az egóját. Ne hízelegj, hanem konkrétan fogalmazd meg, miben kéred ki a véleményét. Ez lehet valami súlytalan, kevésbé fontos dolog is. Akár olyan egyszerű tanácsra is gondolhatsz, mint például: Te mit innál /ennél itt a helyemben? Mit javasolsz, mit válasszak?

Az egymásra hangoldódást mutasd ki a testtartásoddal is!

Az egymásra hangolódás egyik legegyértelműbb jele a tükörkép-reakció, amikor felvesszük a beszélgetőpartnerünk testtartását. Ez automatikus, ösztönös, biológiailag kódolt viselkedés. (A vonzalom jeleiről szóló cikkükben részletesen is írtunk azokról a testbeszédekről, amelyek leleplezi a kölcsönös érdeklődést.)

Ha tudatosan szeretnél jeleket küldeni a másiknak, akkor figyeld meg a testtartását, állj, vagy ülj ugyanúgy, légy a tükörképe! Ebben pont az a legkellemesebb, hogy magától történik, ám ha nem erőltetetten odafigyelsz rá, hatsz a másikra, anélkül, hogy az tudatosulna benne.

 

Ha hasonló témában szívesen olvasnál, ezeket a cikkeinket is Neked ajánljuk:

Így erősíti a kapcsolatokat a small talk

A félrelépésen kívül ezek is hűtlenségnek számítanak

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!