spot_imgspot_img
spot_img

5 jó film Drew Barrymore főszereplésével

-

Article Top Ad (AdSense)

Drew Barrymore amerikai színésznő már 7 évesen szerepelt Steven Spielberg E.T., a földönkívüli című produkciójában. Azóta megannyi filmszerep van a háta mögött, s úgy tűnik, leginkább a vígjátékok találják meg őt. Cikkünkben most pár olyan filmjét ajánljuk, amelyeket mi is szívesen újranéznénk.

 

Pályájának kezdete és szakmai elismerések

Drew Barrymore 1975. február 22-én született a Kalifornia államban található Culver Cityben A magyar felmenőkkel is rendelkező színésznőt már 9 éves korában Golden Globe-díjra jelöltek a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Kibékíthetetlen ellentétek című filmben nyújtott alakításáért.

Első televíziós szereplésére tizenegy hónaposan, egy kutyaeledel reklámfilmjében került sor, majd az áttörést tiszteletbeli keresztapja, Steven Spielberg rendezte E. T., a földönkívüli (1982) című filmben játszott szerepe hozta el számára 7 évesen.  A korán jött sikernek megvolt az ára is, a színésznő sokáig küszködött drogproblémákkal és alkoholfüggőséggel.

Az évek során olyan produkciókban tűnt fel, mint a Mindörökké Batman, a Sikoly, a Charlie angyalai, a Donnie DarkoAz 50 első randi, vagy a Zene és szöveg. 2010-ben elnyerte a Golden Globe-díjat a Két nő – egy ház című filmben nyújtott alakításáért.

Jelenet Az 50 első randi című vígjátékból

 

Jószomszédi iszony

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) tele vannak lelkesedéssel, boldogok, hogy beköltözhetnek álmai otthonába. Egy apró kellemetlenség azonban van, hogy a felső szinten egy életjáradékos, rengeteg furcsa szokással rendelkező anyóka lakik. Alex és Nancy nem is sejtik, hogy a látszólag barátságos néni valójában undok, rosszindulatú, aki próbára teszi az idegeiket. Egy ravasz mamóka, aki szabályosan az életükre tör. Tébolyító harc kezdődik a nyugalomért.

Jószomszédi iszony – Duplex – amerikai-német vígjáték, 89 perc, 2003

Jószomszédi iszony film
Jószomszédi iszony kép: port.hu

 

Máris hiányzol

Nem egy habkönnyű vígjáték, hanem egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. A két nő barátsága megingathatatlan, mindig ott vannak egymás mellett. Ám Míg Jess élete legboldogabb időszakát éli, babát vár, addig Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.

Máris hiányzol – Miss You Already – angol romantikus film, 112 perc, 2015

Máris hiányzol film
Máris hiányzol filmből jelenet kép: port.hu

 

Mindenki szereti a bálnákat

Miután egy szürkebálna családot körbezár az Északi-sarkkör gyorsan szilárduló jege, egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában. Adam (John Krasinski) az Alaszka csúcsán dolgozó riporter is felfigyel az esetre, de közben volt barátnőjét, a szókimondó környezetvédőt, Rachelt (Drew Barrymore) félti a helyzettől. Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat.

Mindenki szereti a bálnákat – Big Miracle – amerikai családi film, 107 perc, 2012

Mindenki szereti a bálnákat film
Mindenki szereti a bálnákat filmből jelenet kép: port.hu

 

Fiúk az életemből

A Penny Marshall rendezőnő filmjében 1965-ben járunk, amikor Beverly Donofrio (Drew Barrymore) még csak 15 éves, és mint minden tinédzser, ő is merész álmokat szövöget a jövőről:New Yorkba akar írni és írónő szeretne lenni.

Mint a legtöbb kamasz, ő is pimasz, lázadó, szeszélyes. Egy bulin belebotlik egy nem túl eszes, ám vagány 18 éves srácba, és mivel éppen csalódott egy másik fiúban, vele igyekszik vigasztalódni. Nem sokkal később kénytelenek szembenézni az együtt töltött éjszaka nem várt következményével: Bev babát vár.

Bev közli szigorú apjával (James Woods) és összetört anyjával (Lorraine Bracco), hogy megtartja a gyereket, otthagyja a középiskolát, és hozzámegy Ray-hez…

Fiúk az életemből – Riding in Cars with Boys – amerikai életrajzi dráma, 132 perc, 2001

Fiúk az életemből film
Fiúk az életemből filmből jelenet kép: port.hu

Ajánló angolul: https://www.filmkatalogus.hu/Fiuk-az-eletembol

 

Szívem csücskei

Drew Barrymore ebben a könnyed kis vígjátékban Jimmy Fallon komikussal játszik. Valójában egy adaptáció adaptációja adja a sztori vázát: Nick Hornby önéletrajzi regénye, a Fociláz másodlagos feldolgozása.

Ben jóravaló 30-as tanár. Megismerkedik az igazán bájos Lindsey-vel, aki szintén magányos társkereső. Egymásba szeretnek, de Bennek  van egy kínos titka: beteges Boston Red Sox rajongó. Kezdetben Lindsey reménykedik, hogy ez csöppet sem befolyásolja  a kapcsolatukat, ám a szezon beindultával elszabadul a pokol.

Szívem csücskei – Fever Pitch – amerikai vígjáték, 103 perc, 2005

Szívem csücskei film
Jelenet a Szívem csücskei filmből kép: port.hu

Cikkeink hasonló témában:

5 jó film Jennifer Lopez főszereplésével

 

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!