spot_imgspot_img
spot_img

5 isteni melengető ital az őszi napokra

-

Article Top Ad (AdSense)

Mexikói pikáns forró kakaó

Hallottál már csípős kakaóról? Egészen idáig én sem… Az ínyencségek kedvelőinek kötelező kipróbálnia a jalapeno paprika egyik fajtájának hozzáadásával készült italt, ami minden bizonnyal felfokozza majd a hőmérsékletünket ebben a hűvös időben. 5 perc alatt kész is egy nagy bögre habos finomság.

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 1 adag forró kakaó (kakaópor+tej)
  • 2 csipet őrölt chipotle chili paprika
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 2 evőkanál édesített tejszínhab

Így készítsd el: Először készítsünk el egy hagyományos, „mezei” forró kakaót – ezt megtehetjük sima kakaópor és tej segítségével, de általában a kakaó csomagolásán látható utasításokat kell követnünk a finom végeredményért. Ezt kKeverjük össze a chipotle és a fahéj felével. Tetejére tesszük a tejszínhabot, és megszórjuk a maradék chipotlével és fahéjjal.

Adagonként: 151 kalória; zsír 5g; fehérje 2g; szénhidrátok 24g; cukrok 18g; rost 1g;

Klasszikus forrócsoki pirított mályvacukorral

Vegyük a klasszikus forrócsoki receptet és dobjuk fel egy kis „pörkölt” édességgel! A tejpor és a vajkaramella hozzáadása teszi igazán egyedivé ezt a melengető italt, ami már inkább desszertnek tekinthető, mintsem egyszerű szomjoltónak. Mindössze tíz perces művelet az elkészítése, és még ígyis egy ínycsiklandozó finomságot kapunk.

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 1 adag forró kakaó (kakaópor+tej)
  • 3 pillecukor
  • 3 evőkanál tejpor
  • 2 db reszelt vajkaramella

Így készítsd el: Először itt is készítsük el a hagyományos kakaónkat. Melegítsük fel a sütőt és a mályvacukrokat helyettük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és körülbelül 30 másodpercing pörköljük – amíg aranysárga nem lesz. Ezt egy grillező felületére téve is megtehetjük. A kakaót keverjük össze a tejporral és reszeljünk bele vajkaramellát. A tetejére végül a pirított pillecukrot helyezzük.

Adagonként: 264 kalória; zsír 5g; fehérje 5g; szénhidrátok 51g; cukrok 37g; rost 1g

Meleg mogyorós puncs

A hagyományos puncs mogyorós változatának elkészítéséhez szükségünk lesz egy spéci hozzávalóra: a Frangelico likőrre. Ez az ital Piemont régióban termő Tonda Gentile mogyoróból készül, amit finom kakaóval, élénkítő kávéval és egy csipet vaníliával bolondítanak meg a káprázatos ízkarakter kialakításának érdekében. A puncs elkészítéséhez keverd össze a Frangelico-t forró vízzel, és adj hozzá egy kis tejszínhabos varázslatot.

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

  • 5 cl Frangelico likőr
  • fél csésze forró víz
  • 2 evőkanál enyhén felvert tejszín

Így készítsd el: Egy bögrében keverje össze a Frangelico-t és a forró vizet. Tálalás előtt kanalazzuk a tejszínhabot a tetejére.

Adagonként: 206 kalória; zsír 6g; fehérje 0g; szénhidrátok 17g; cukrok 16,5 g;

Receptek forrása: Realsimple. Olvasd el ezt is! 

Ezek a LEGCOOLABB mindenmentes budapesti helyek, amikből házhoz is rendelhetsz

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!