spot_imgspot_img
spot_img

5 emlékezetes Ralph Fiennes-film

-

Article Top Ad (AdSense)

A művészcsaládból származó Ralph Fiennes 1962. december 22-én született. A különleges tekintetű angol színész emlékezetes alakításait elevenítjük fel. Válogatásunkba most 5 film került.

 

1. A felolvasó

A felolvasó nehéz film, nem egy könnyen emészthető történet. Néha talán kifejezetten émelyítő is. A holokauszt, Auschwitz borzalma egy egészen új megközelítésből. Egy szerelem kibontakozásával indul a történet. A felállás ugyan kissé szokatlan: egy gimnazista fiú, Michael (fiatalon: David Kross, felnőttként: Ralph Fiennes)  belebotlik egy nála jóval idősebb nőbe, akihez aztán feljár, s aki beavatja a testi szerelembe. A nő mindig olvastat a fiúval, mindenféle klasszikust, fontos rítus ez számukra. A nő egy napon azonban váratlanul eltűnik.

Nyolc évvel később a joghallgató Michael a náci háborús bűnösök tárgyalásaira jár. Megdöbben, amikor a vádlottak padján látja viszont kamaszkori szerelmét… Kate Winslet ezért az alakításáért Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott. Ralph Fiennes szomorú szemei pedig sok jelenetben erőteljesebben hatnak, mint maguk a kimondott szavak.

Kate Winslet filmjeiről is írtunk már: https://bcoolmagazin.hu/4-emlekezetes-film-az-oscar-dijas-kate-winslet-foszereplesevel/

A felolvasó
Jelenet A felolvasó című filmből kép.port.hu

2. Schindler listája

A Schindler listája 1993-ban bemutatott fekete-fehér amerikai életrajzi film, amit a rendezőóriás, Steven Spielberg rendezett. A film minden idők egyik legmeghatározóbb holokauszt filmjévé vált. Ralph Fiennes filmben alakított karaktere, Amon Göth maga a megtestesült gonosz. Ennek az abszurd és gyalázatos történelmi eseménynek egy emblematikus alakja lesz a filmben. Fiennest az alakításáért a legjobb mellékszereplő Oscar-díjára jelölték.

Steven Spielberg rendezőről és filmjeinek kulisszatitkairól ebben a cikkünkben sok érdekességet olvashatsz :https://bcoolmagazin.hu/steven-spielberg-leghiresebb-filmjeinek-kulisszatitkai/

Ralph Fiennes filmek
Jelenet a Schindler listája filmből

 

3. Álmomban már láttalak

A sok mély és lelkileg megterhelő film közé becsempésztük ezt a bájos, kissé szirupos romantikus filmet is. Ralph Fiennes itt Jennifer Lopezzel alkot egy párt. Marisa (Lopez) gyermekét egyedül nevelő anya, aki egy előkelő manhattani szállodában dolgozik szobalányként. Egy napon kis világa a feje tetejére áll, mert találkozik Chrisszel, a sármos politikussal, akit Fiennes alakít.

Jennifer Lopez-filmekről ebben a cikkünkben olvashatsz: https://bcoolmagazin.hu/5-jo-film-jennifer-lopez-foszereplesevel/

Álmomban már láttalak film
jelenet az Álmomban már láttalak filmból kép:port.hu

 

4. Az angol beteg

Nagy várakozás előzte meg és nagyot is szólt az Anthony Minghella rendezésében bemutatott filmdráma a 90-es évek végén. Ralph Fiennes gróf Almásy Lászlót alakítja a filmben.

Az angol beteg a második világháború vége felé játszódik. Hana, a francia-kanadai ápolónő egy súlyosan megégett férfit ápol egy kis romos toszkánai kolostorban. A beteg semmire sem emlékszik, még a nevére sem. Életének korábbi eseményeit a visszaemlékezéseiből tudhatjuk meg. Kiderül, hogy ő a magyar Afrika-kutató, Almásy László gróf, aki térképet készített a Szaharáról. A gróf halálosan szerelmes volt kollégája feleségébe, akivel viszonya is volt.

A 9 Oscar-díjat nyert filmben elhangzik a Szerelem, szerelem című magyar népdal Sebestyén Márta előadásában.

Ralph Fiennes filmek
jelenet Az angol beteg filmből

 

5. A napfény íze

A napfény ízét elsőként 1999 szeptemberében a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A magyar–osztrák–német–kanadai történelmi filmdrámát  Szabó István rendezte. Itthon 2000 januárjában került bemutatásra a Sonnenschein család története. Ez sem egy könnyen emészthető Ralph Finnes-film.

A napfény íze a 19. század végétől a rendszerváltásig követi végig a Sonnenschein család történetét, és azon keresztül a magyar zsidóság sorsát. A nagyapa az Osztrák-Magyar Monarchia bírójaként a császár hű alattvalója lesz, az apa a Horthy-korszakban szeretne vívóbajnokká válni, és ezért csatlakozik az antiszemita tiszti klubhoz, az unoka pedig tehetetlenül nézi végig a munkatáborban, ahogy megölik az apját, ezért a háború után belép az ÁVO-ba, hogy revansot vegyen a fasisztákon.

Ralph Fiennes-filmek
jelenet A napfény íze filmből kép:port.hu

Kapcsolódó cikkek:

4 izgalmas Kevin Costner-film

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!