5 dolog, amiért most érdemes felfrissítíteni a gardróbod

-

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni az újbóli otthontanulás, a home-office vagy akár az egyedüllét szürke óráit, akkor mondunk 5 pompás ötletet, hogyan tudod felfrissíteni a gardróbod, hogy mire újra kinyit az ország te és a ruháid készen álljatok a tavaszra.

Ismét a lezárások és a kényszerű otthonlét időszakát éljük, amikor valószínűleg nem a ruhásszekrény rendezgetése a legelső gondolatunk. Ugyanakkor hasznos és egyben jó elfoglaltság is lehet, amellyel megtörhetjük az otthon töltött napok egyhangúságát.

Csinálj egy mini gardrób-detoxot

Már egy éve alig van alkalom rendesen felöltözni, mégis előfordulhat, hogy a szekrény előtt állva azon tűnődünk, hogy mit is vegyünk fel. Vagy azon, hogy hová tűnt az a sok ruha, amit régebben vásároltunk. Ha veled is megesik, hogy mindig ugyanazt a néhány darabot viseled, akkor könnyen csapdába eshetsz, és egyre több és röbb ruhát vásárolsz. De mivel a probléma ezek után sem oldódik meg, még többet vásárolsz, majd annyira tele lesz a szekrényed, hogy legszívesebben az egészet kihajítanád. De erre semmi szükség, mert van egy szuper módszer, hogy jobban kihasznált a ruhásszekrényed adta lehetőségeket. Első lépésben pakold ki az összes ruhádat a szekrényből, aztán egyenként válogasd át őket. Amihez már egyáltalán nem kötődsz, azokat selejtezd ki, így máris felszabadul némi hely a szekrényben. Ezután tedd a különböző alsókat és felsőket egymás mellé és nézd meg, hogyan illenek egymáshoz…

ruházat-gardrób-ruha
Fotó: unsplash.com

Törj ki a saját kereteid közül

Először is, jobb ha tudod, hogy néha mindannyian áldozatul esünk a saját gardróbunknak. Mind hajlamosak vagyunk rá, hogy ha valami becsípődik, akkor azt minden alkalommal csak ugyanúgy hordjuk: a szürke farmert a fekete garbóval, míg a pliszírozott szoknyát mindig csak blúzzal. Ha már kipakoltad az összes ruhádat a szekrényből, biztos te is rengeteg olyan régi darabra bukkantál, amelyeket régóta nem hordtál. De most eljött a változtatás ideje: készíts új összeállításokat, és bizonyosodj meg róla, hogy minden darabot felhasználtál. Ezeknek az új összeállításoknak köszönhetően könnyen kimozdíthatod magadat a komforzónádból.

Fejleszd magad divattanácsadóvá

A te ruhásszekrényedben is több olyan darab van, amit azért vettél meg, mert nagyon tetszett, de aztán rájöttél, hogy nem is áll jól? Most használd ki az időt arra, hogy megtanulj új stílus készségeket, amelyek aztán lehetővé teszik, hogy jól variáld a meglévő ruhadarabjaidat. Ha egy felső nem áll jó, mert mondjuk túl hosszú, vagy túl bő, akkor próbáld ki, hogyan áll, ha betűröd…vagy csak elöl tűröd be az egyik oldalon. De össze is kötheted vagy kipróbálhatod övvel is, hogy kiemeld a derékvonaladat. Játsz el a különböző darabokkal, hogy felfedezed az összes lehetőséget és kihasználhasd a ruháidban rejlő még több alternatívát.

ruházat-gardrób-ruha
Fotó: Fashion & Style

Találd meg a testtípusodat

Alapvető, hogy a ruhatárad alapdarabjai tökéletesen passzoljanak rád és jól álljanak, ellenkező esetben nem akarod majd hordani őket és csak foglalják a helyet a szekrényedben. Tehát, amikor újra tervezed a gardróbodat és ezzel együtt az új összeállításokat, akkor mindenképpen vedd figyelembe, hogy melyik testtípusba tartozol, milyen a testalkatod: homokóra (X), körte (A), alma (O), téglalap (H), fordított háromszög (V).

Keresd meg az alapdarabokat a ruhatáradban

Egy jó kapszulakollekció lényegesen megkönnyíti az életed. Olyan mint egy váz: a saját, személyes stílusunk alapja, amely megkönnyíti számunkra, hogy létrehozzuk a tökéletes öltözéket. Ha ezek a ruhadarabok hiányoznak a ruhatáradból akkor több darabot sem tudsz úgy hordani, ahogy valójában szeretnél és az előbb említett alternatívákat sem tudod jól összeállítani. Ahhoz, hogy megtudd, milyen alapdarabokra van szükséged, a következőket vizsgáld meg:

  • a saját stílusod és életformád (sportos, elegáns, romantikus, stb…)
  • mi az, ami tetszik és mi az, ami nem (minták, színek, fazonok, stb…)
  • milyen testtípusba tartozol

Ha megfejtetted a testtípusodat, akkor azt is könnyebb lesz kitalálni, hogy melyek azok a darabok, amelyek a legjobban állnak és azokat is, amelyek a te alapdarabjaid lesznek. Ne feledd, hogy itt tényleg mindössze néhány darabról van szó: 2-3 nadrág és szoknya, 5 felső, 1 ruha, 1 könnyű kabát vagy dzseki és 1 vastagabb kabát. Miután ezek megvannak, jöhet a többi kiegészítő elem.

Ugye, hogy máris jobban néz ki a szekrény? Mintha egycsapára több ruhád lenne, amit fel tudsz venni…

Ha tetszett olvasd el ezt is:

Álomszép fürdőszoba – mi a legújabb dizájn trend?

Szabadság és bátorság: ez idén a trend a nagy divatházak szerint

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!