5 + 1 érdekesség az Életrevalók szülinapos sztárjáról

-

Ha neve nem is, arca egyből ismerős lehet bárkinek, aki látta a 2011-es Életrevalók című francia filmet, melyben egy szegény szenegáli fiatalembert alakít, aki elszegődik inasnak egy kerekesszékbe kényszerült multimilliomoshoz. Az elsöprő sikerű filmnek köszönhetően Omary Sy filmes karrierje is beindult, azóta nemcsak hazájában, Franciaországban, hanem Amerikában is elismert színész. Születésnapja alkalmából utána jártunk néhány érdekességnek vele kapcsolatban.

1. Habár ő maga Franciaországban született, szülei Nyugat-Afrikából származnak, az ún. fulbék etnikai csoportból. Ez a népcsoport napjainkban legalább 17 különböző afrikai országban megtalálható, és számos ottani ország vezetője is ebből az etnikumból származik.

Ikonikus jelenet az Életrevalók c. filmből (Fotó: Mafab)

2. Omar Sy már a középiskola után dolgozni kezdett a Radio Nova alternatív rádiócsatornánál. Itt ismerte meg későbbi munkatársát, Fred Testot, akivel közös kabaré műsort vezetett.

3. A 2011-es Francois Cluzettel közösen forgatott Életrevalók c. film után Sy-t a harmadik kedvenc francia személyiségnek választották Yannick Noah és Zinedine Zidane után. Ezen kívül ő az első színesbőrű színész, akit a legjobb színésznek járó Cézár-díjjal tüntettek ki.

Arsène Lupin, az úri betörő (Fotó: Mafab)

4. A hollywoodi szuperprodukciók (Transformers, Jurassic World, X-men) után Sy szerepelt a Netflix Lupin c. sorozatában is, melyben a legendás úri betörő, Arsène Lupin modern kori megformálója lett. 2021-ben ez lett a Netflix legsikeresebb nem angol nyelvű sorozata, mely napjainkban már a 3. évadot viszi.

5. Feleségével, Hélène-nel 10 évig éltek együtt, mielőtt összeházasodtak volna. A nő jelenleg egy olyan non-profit szervezetet vezet, mely francia kórházak gyermekosztályait segíti.

Omar és felesége, Hélène (Fotó: Li Yang/Getty Images)

+ 1 A család 2012-ben költözött Los Angelesbe. Sy naponta járt nyelvtanárhoz, és megnézte a Keeping Up with the Kardashians című valóságshow sorozatot, azért, hogy fejlessze az angol nyelvtudását.

Ezt is ajánljuk még: 

15 érdekesség a szülinapos Alain Delonról

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!