spot_imgspot_img
spot_img

5 +1 érdekesség az elbűvölő Juliette Binoche-ról

-

Article Top Ad (AdSense)

A franciák egyik legkedveltebb színésznője, az Angol beteg és a Csokoládé sztárja több, mint 40 éve van a pályán. Ragyogó kinézete azonban a bűvös hatodik ikszhez közel se csorbult, még mindig ugyanaz a laza, elegáns kisugárzású nő, aki méltán testesíti meg a FRANCIA NŐ prototípusát. Születésnapja alkalmából górcső alá vesszük, mit is tudhatunk erről a páratlan francia filmcsillagról.

1. Binoche-nak nehéz gyerekkora volt, mindössze 4 éves volt, mikor a szülei elváltak. Őt és nővérét bentlakásos iskolába íratták, szünidőben pedig a lengyel származású anyai nagymama viselte gondjukat. Ez mély lelki nyomot hagyott a későbbiekben a csoda szép Juliette-ben.

Jelenet az Angol beteg c. filmből (Fotó: Imdb)

2. A francia színésznő gyerekkorától fogva vonzódott a színjátszáshoz. 10 évesen feltett szándéka volt, hogy apjához hasonlóan ő maga is pantomim előadó (francia bohóc) legyen azért, hogy megnevettesse az embereket.

3. 17 évesen találkozott először Gérard Départieu-vel a lány apjának egyik rendezése közben. A színészlegenda már akkor is jó tanácsokkal látta el és barátságuk egészen 2010-ig meg is maradt, amikor is Binoche elvitte a legjobb színész(nő)nek járó díjat Départieu elől a cannes-i filmfesztiválon.

Jelenet a Csokoládé c. filmből (Fotó: Mafab)

4. A 2014-es Godzilla adaptációban egy tudósnőt alakít, aki bent rekedt egy nukleáris létesítményben. A világvége hangulatú szereppel könnyedén tudott azonosulni, hiszen ’94-ben Binoche maga is átélte egy földrengést Los Angelesben az akkor alig 5 hónapos fiával együtt.

5. A szerelemre kattintva című filmdrámában egy 50-es egyetemi professzort alakít, aki szerelmi csalódása után hamis közösségi média profilt ad meg és egy nálánál 20 évvel fiatalabb fiút szédít. Binoche-nak a való életben nincs Fb profilja, és az Instagramját is csak ritkán használja.

Jelenet a Szerelemre kattintva c. filmből (Fotó: Mafab)

+ 1. Ralph Fiennes színésszel játszott együtt a világirodalom egyik klasszikusának, az Üvöltő szelek c. regény filmadaptációjában, majd az Oscar-díjas Angol beteg című filmben. 25 év múltán, most ismét együtt dolgozik a két színész Homérosz: Odüsszeusz című művének filmváltozatában.

Egy stílusikon, akin nem fog az idő

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!