5 +1 érdekesség a Gyűrűk Ura szőke tündehercegéről

-

Karrierje minden bizonnyal Peter Jackson Gyűrűk Ura trilógiájával robbant be. Láthattuk kovácslegényként Johnny Depp oldalán a Karib-tenger kalózai szériában, de volt hős szerelmes királyfi Brad Pitt mellett a Trója című kasszasikerben is. A filmvásznon szinte kizárólag eszményi szerepek jutottak neki. De vajon a való életben is ennyire herceg-típus? Íme néhány érdekesség a szülinapos Orlando Bloomról.

1. Bloom jobb csuklóján a „kilenc” tünde szó tetoválása látható, utalva arra, hogy a Gyűrűk Ura című film forgatásán részt vett a Gyűrűk Szövetségének kilenc tagjának egyikeként. A többi szereplő (Sean Astin, Sean Bean, Billy Boyd, Ian McKellen, Dominic Monaghan, Viggo Mortensen és Elijah Wood) is ugyanazt a tetoválást kapta.

Paris herceg, aki ellopta Szép Helénát a görögöktől (Fotó: Imdb)

2. Orlando Bloom több komolyabb sérülést is elszenvedett már élete során. A Gyűrűk Ura forgatása közben például eltört néhány bordája. Ezen kívül háromszor is megrepedt már a koponyája. A hátát is alaposan összetörte egyszer, amikor egy barátja házának tetőteraszán véletlenül megcsúszott és három emeletet zuhant.

3. Bloom 2004 óta teljes jogú tagja az SGI-UK-nak (a Soka Gakkai International egyesült királyságbeli rendje), egy buddhista egyesületnek, amely Nichiren tanításaihoz kapcsolódik.

Jack Sparrow kapitány hű társaként (Fotó: Mafab)

4. 2009-ben nevezték ki az UNICEF jószolgálati nagykövetévé. A színész 2007 óta vesz részt aktívan a szervezetben. Nepáli falvakba gyakran látogat el, hogy ottani higiéniai és oktatási programokat támogasson.

5. Bloom az állatok sorsát is a szívén viseli. A Mennyei Királyság című film forgatása során Marokkóban megmentett és örökbe is fogadott egy kóbor kutyát.

Keresztes lovag szerepében a Mennyei Királyság c. filmben (Fotó: Mafab)

+ 1 Egyszer négy csuklyás tinédzser betört Bloom hollywoodi otthonába, és elloptak közel félmillió dollár értékű vagyontárgyat a színésztől. A “Bling Ringnek” nevezett betörők fiatal hírességek otthonait vették célba. Szerencsére Orlando Bloom ellopott tárgyainak nagy részét később sikerült visszaszerezni.

5 tény, amit tudnod kell a sármos Brad Pittről

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!