spot_imgspot_img
spot_img

5 + 1 érdekesség a cuki kölyökképű brit énekesről

-

Article Top Ad (AdSense)

Ed Sheeran a 2010-es évek leghíresebb brit zenei felfedezettje, aki azóta háromszoros Grammy-díjas előadóvá vált. Fülbemászó dalait töretlenül játsszák a rádiók, ő maga pedig olyan hírességekkel énekelt már együtt, mint Justin Bieber, Taylor Swift vagy Elton John. De a karrierjén kívül mit tudhatunk még róla? Születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk néhány érdekességet.

1. Gyerekkorában erősen dadogott, ám az éneklés segítségével sikeresen legyőzte ezt. Azonban hihetetlen tehetsége volt különböző szövegek és dallamok megjegyzéséhez, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy zenei karriert csináljon.

2. Felesége hajdani elemi iskolatársa volt, aki azonban nem zenei, hanem pénzügyi területen, a híres Deloitte könyvelő irodánál dolgozik. 2015-ben

Feleségével, Cherry Seabornnal (Fotó: Getty Images)

3. Sheerant tiszteletbeli írnek is tartják a Zöld szigeten. Ennek oka az énekes ír gyökerei, nagyapja eredetileg Belfastból származik. Az énekes unokatestvére pedig jelenleg Galwayben él.

4. Ed Sheeran igazi Z-generációs popsztár, akinek zenei karrierje nem bárokban és középszerű szórakozóhelyeken indult, hanem egyenesen a Facebookon és a Youtube csatornáján, ahová saját dalairól készített videokat. Így fedezte fel Jamie Foxx amerikai színész és Elton John is.

5. Míg a híres Perfect c. számát köztudottan feleségének írta, melyet a legszebb szerelmi vallomásnak tartanak a rajongók, addig a Galway Girl korántsem egy korábbi szerelméről szól. A dal alapját egy olyan lányismerőse ihlette, aki az énekes egyik ír barátjához ment feleségül. A lány hegedűn játszott egy ír bandában. Egyszer az egész banda Sheerannál vendégeskedett és az itt töltött idő alatt jött az ötlet, hogy a zenész írjon egy dalt az ír hegedűs lányról.

Fotó: Wikipédia

+ 1 Sheeran 2019-ben szerepelt a híres Heinz Tomato Ketchup egyik reklámjában. A cég kiadott egy limitált kiadású terméket is Ed Sheeran x Heinz márka elnevezéssel, mely Heinz Edchup néven is ismertté vált a fogyasztók számára.

Pokémonokkal forgatta új videoklipjét Ed Sheeran

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!