48 ezer diákot regisztráltak a szülők iskolai oltásra

-

Eddig közel 48 ezer 12 év feletti általános és középiskolás gyermeket, fiatalt regisztráltak előzetesen a szülők a tanévkezdésre szervezett iskolai oltásokra – közölte ma (augusztus 27-én) a koronavirus.gov.hu.   Az iskolai oltásokat augusztus 30. és 31., valamint szeptember 2. és 3. napokon tartják az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni.

Kiderül a portál információiból továbbá az is, hogy a 12 év feletti korosztály számára szintén folyamatosan nyitott az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége Ezen keresztül eddig 205 ezer diákot regisztráltak oltásra és 171 ezren (83%) már fel is vették azt.

Az iskolák a kiértesített szülők visszajelzései alapján összesítették az oltási igényeket, és a jelentkezők számától függően vagy a tanuló saját iskolájában, vagy egy közeli iskolában jelölik ki az oltás helyszínét. A szülők az oltás pontos időpontjáról és helyszínéről külön értesítést kapnak.

Az oltásra a 18 év alatti diáknak magával kell majd vinnie a kitöltött szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak a jelentkezési lapot. Ezeket a szülők e-mailben megkapták. Az első oltás után 3 héttel adják be a második oltásokat ugyanabban az iskolában, ahol az első oltást.   

Ám nem kell feltétlenül megvárni az iskolai oltást, hiszen a gyereket továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon.

forrás. koronavirus.gov.hu

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!