spot_imgspot_img
spot_img

Hat éve nincs köztünk Bud Spencer

-

Article Top Ad (AdSense)

Különös kapcsolata volt a magyaroknak Bud Spencerrel, azaz Carlo Pedersolival, aki hat éve nincs köztünk.

Hat évvel ezelőtt, 2016. június 27-én, 86 évesen halt meg az olasz származású színész, aki Bud Spencer művésznéven futott be nemzetközi karriert a Piedone című filmekkel Terence Hillel az oldalán.

A magyarok különösen szerették a színészt, és ő is a szívébe zárta a magyarokat. Hazánkban talán még népszerűbb volt, mint a többi országban. Több honfitársunk is meglátogatta otthonában, Rómában, ahol mindenkit szeretettel fogadott.

Már sportolóként is gyakran találkozott a magyarokkal, utolsó vízilabdameccsét az olimpiai bajnok magyar válogatott ellen vívta. Az olasz csapat 7:3 arányban kikapott a mieinktől Szerepelt magyar reklámban is.
„Ez számomra hihetetlen, és tényleg érzem a magyar rajongók szeretetét. Szerintem az idősebbek még a vízipólós korszakomért tisztelnek, és lehet valami a magyarok életstílusában is, amitől jobban tudnak azonosulni az életművemmel. A magyar emberek erősek és nagylelkűek, akárcsak én a filmjeimben” – magyarázta egy korábbi interjúban az Origónak.

GRAFFITIRE KERÜLT

Halála után pár nappal Budapesten, a Filatorigátnál egy magát TakerOne-nak nevező graffitiművész hatalmas portrét festett róla, ahová még a művész fia és családja is ellátogatott. Sokáig ez a graffiti volt a színész emlékoldalának a nyitóképe.
2017 áprilisában azonban valaki feketére festette a falat, egy trombitáló Lagzi Lajcsit festett rá.

SZOBROT KAPOTT

Halála után 2,4 méteres egész alakos szobrot avattak az emlékére a Corvin-sétányon. Tasnádi Szandra szobrászművész ajánlotta fel alkotását a kerületnek. Az avatáson jelen voltak a színész gyerekei, lánya elsírta magát az ünnepségen.

Fotó:FB/Menno Jansen

Utolsó könyve Eszem, tehát vagyok – Mangio Ergo Sum –, filozófiám az evésről 2014-ben jelent meg ésa kedvenc ételeinek receptjeit tartalmazta. Az, hogy ennyire szeretett enni meglátszott rajta, a túlsúly okozta problémái adódtak.

Korábban itt irtunk a színészről.

10 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál Bud Spencerről

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!