spot_imgspot_img
spot_img

40 éves a FISE!

-

Article Top Ad (AdSense)

2022 őszén, október 6-án nyitja meg kapuit a FISE40 jubileumi kiállítás, ami az iparművészet minden területét megjelenítő (belsőépítészet, fotográfia, tervezőgrafika, formatervezés, divattervezés, ékszertervezés, kerámiatervezés, textiltervezés), a kortárs, ifjú alkotók munkáinak tárháza. 185 kiállító, közel 200 alkotása mutatkozik be október 6-20. között a B32 Galériában. 

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület ünnepi kiállítása nem csupán a tagok által készített tárgyak prezentációja, hanem a fiatalok válasza a kortárs magyar iparművészet előtt álló feladatokra. Egyszerre mutatja be az egyéni teljesítményeket, a korosztály művészi színvonalát és az Egyesület szakmai rangját. A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület sikerének titka, hogy a tagok között számos, a kortárs design élvonalába tartozó, nemzetközi szinten is kimagasló munkákkal rendelkező alkotó van, akik nem csak a jelenlétükkel növelik a FISE presztízsét, hanem aktívan részt is vesznek annak működtetésében.  

kiállítás

Az októberi kiállítás során a B32 Galériába ellátogatók nem csak a kiállított alkotásokat tekinthetik meg, de október 15-én, szombaton egy egésznapos iparművészeti vásáron is részt vehetnek (FISE ART FAIR).  

Mascher Róbert
Mascher Róbert

PROGRAMOK:

Kiállításmegnyitó:   

október 5. szerda, 18:00 

Megnyitja: Mayer Kitti – designteoretikus és Mascher Róbert – a FISE elnöke 

Közreműködik: Manaman, handpan művész  

FISE Art Fair (iparművészeti vásár): 

október 15. szombat 11:00-17:00   

Finisszázs:   

október 20. csütörtök,  17.30-21.00  

18.00 – Két új FISE kiadvány bemutatója: 

Design, mint hal a vízben – a Fiatal Iparművészek Stúdiója története (Kránitz Tibor és Mascher Róbert könyve) 

FISE40 – az egyesület tagságát és alkotásaikat bemutató katalógus 

20:00 – DIVATBEMUTATÓ, a FISE tíz tervezőjének kollekcióival 

A FISE munkájáról: 

Pályafutása elején sok fiatal alkotó érezheti úgy, hogy magukra maradnak az iparművészet, a design világában, nehezebben jutnak információhoz, nehezen találnak utat munkáikkal a közönséghez. Attól is tarthatnak, hogy szakmai kapcsolataik elhalványulnak, megszakadnak. Ezeknek a problémáknak a megoldására jött létre 40 évvel ezelőtt a Fiatal Iparművészek Stúdiója, amely most már közhasznú egyesületként, elismert szakmai szervezetként tevékenykedik.  

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!