4 ok amiért a csokoládé jót tesz az egészségnek

-

Mindannyunknak megvan a kedvence. Mogyorós, töltött, fehér, étcsoki, tejcsoki, karamellás, csokis keksz, csokis sütemény. Annyiféle finomságot kreálhatunk a csokoládé felhasználásával és a legfrissebb kutatások szerint még jót is tesz a szervezetünknek. Szóval csokievésre fel az egészségért!

Mindannyian imádjuk

Néhányan vigasztaljuk magunkat néhány kockával . vagy rosszabb napokon táblával fenséges torták és sütemények születhetnek belőle, sokan ajándéknak szánjuk: a csokoládé megkerülhetetlen – bár nem mintha szeretnénk megkerülni. Számtalan változat, ízvilág, variáns, merész ötvözetek – csak példaként álljon itt a csokis brokkoli, vagy a csokis gomba esete, igen, mindkettő létező dolog. Az kirívó esetektől most visszakanyarodunk egy rendkívüli pozitív hírre: mindenki kedvenc édessége az egészségre is nagyon jó hatással van.

Fotó: Envato Elements

Serkenti az agyműködést

A legfrissebb bizonyíték erre a Neurology folyóirat tanulmányából származik. A kutatók azt találták, hogy a csokoládé segíthet az idősebb embereknek agyműködésük serkentésében és megőrizhetik éles gondolkodásukat. Azok a vizsgálati résztvevők, akik 30 napon keresztül napi két csésze kakaót ittak, 8,3 százalékkal javult az agyuk véráramlása, és javítottak a memória- és gondolkodási tesztek eredményein is. Ez aztán a jó hír!

Csokoládé fogyasztás = Egészséges szív

A BMJ folyóiratban megjelent 2012-es tanulmány szerint a napi csokoládéfogyasztás csökkentheti a szívroham és a szélütés kockázatát egyes magas kockázatú betegeknél.

Fotó: Envato Elements

Karcsúsító hatás

Akármennyi meglepő, és tiltólistán szerepel diéta közben, az alábbi kutatási eredmények szerint érdemes újragondolnunk a csokival való kapcsolatunkat.

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen esznek csokoládét, nagyobb valószínűséggel vékonyabbak, mint azok, akik nem. Az Archives of Internal Medicine folyóiratban megjelent tanulmány szerint azoknak, akik bevallották, hogy hetente ötször vagy többször esznek csokoládét, alacsonyabb volt a BMI-jük (Body Mass Index), mint azoknak, akik ritkábban ettek csokoládét. Tehát (mértékkel) meg van engedve a csokoládé fogyasztás fogyókúra esetén is.

Chocolate and coffee beans on a old wooden table

Étvágycsökkentő

A csokoládé rostban gazdag finomság és mint köztudott, a rostban gazdag ételek természetes étvágycsökkentők. Tehát ha engedsz a csokoládévágynak, akkor valóban kevesebb kalóriát fogyasztasz, mintha elkerülnéd a csokit.

Forrás: LiveScience

Magyar a világ legjobb töltött csokoládéja

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!