spot_imgspot_img
spot_img

4 emlékezetes film az Oscar-díjas Kate Winslet főszereplésével

-

Article Top Ad (AdSense)

Kate Winslet színésznőről sokaknak talán legelőször a Titanic című klasszikussá vált romantikus filmdráma jut eszébe. Az Oscar – és Golden Globe-díjas Kate Winslet azonban egyéb, nagyon mély szerepeket is játszott, játszik. Pár karaktere számunkra is feledhetetlen. A 4 kedvencünket mutatjuk.

 

Kezdetek

Kate Winslet mindössze tizenöt éves volt, mikor megkapta a Dark Season (1991) című brit televíziós sorozatban első szerepét. A Mennyei teremtmények (1994) tizenéves gyilkosaként debütált a filmvásznon, majd egy évvel később az Értelem és érzelem című filmdráma hozta meg számára az ismertséget és az első díjakat is: első BAFTA- és Screen Actors Guild-győzelmét. Világhírnévre az 1997-es Titanic című filmdrámával tett szert, Leonardo DiCaprio szerelmeként.

Egy szubjektív válogatás következik, melyben a színésznő legemlékezetesebb, legnyomasztóbb, legmélyebb szerepeit elevenítjük fel. Olyan filmjeihez szeretnénk kedvet csinálni, amelyek után még sokáig mereng, agyal az ember.

A szabadság útjai

Mi történik, amikor két ember rájön, hogy már megfullad egymás mellett, van-e szabadság és boldogság együtt, létezik-e házastársi szövetség, kössünk-e kompromisszumokat, vagy merjünk kitörni? Ezeket a súlyos kérdéseket feszegeti az Oscar-díjas rendező, Sam Mendes filmje, A szabadság útjai. A szabadság útjai az ötvenes évek Amerikájának kertvárosi légköréből és életmódjából kitörni vágyó házaspár küszködésekkel és megalkuvásokkal, felbőszülésekkel és lehiggadásokkal teli érzelmi életét mutatja be Egy harmonikus élet kificamodásának filmje ez Leonardo DiCaprio és Kate Winslet megrendítő játékával. A két színész tényleg nagyon érzi egymást, néhány jelenetben a spontaneitás is érezhető.

A felolvasó

A felolvasó nehéz film, nem egy könnyen emészthető történet. Néha talán kifejezetten émelyítő is. A holokauszt, Auschwitz borzalma egy egészen új megközelítésből. Egy szerelem kibontakozásával indul a történet. A felállás ugyan kissé szokatlan: egy gimnazista fiú, Michael (fiatalon: David Kross, felnőttként: Ralph Fiennes)  belebotlik egy nála jóval idősebb nőbe, akihez aztán feljár, s aki aztán beavatja a testi szerelembe. A nő mindig olvastat a fiúval, mindenféle klasszikust, fontos rítus ez számukra. A nő azonban váratlanul eltűnik.

Nyolc évvel később a joghallgató Michael a náci háborús bűnösök tárgyalásaira jár. Megdöbben, amikor a vádlottak padján látja viszont kamaszkori szerelmét… Kate Winslet ezért az alakításáért Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott.

Kate Winslet film
Kate Winslet A felolvasó című filmben kép: Jelenet a filmből port.hu

Nyárutó

Kate ebben a filmben egy meggyötört, depressziós anyát alakít, aki egyedül neveli fiát. A tizenhárom éves Henry a kamaszkor nehézségeivel küszködik, fiatal kora ellenére igyekszik vinni otthon a férfiszerepeket. Egy nap, bevásárlás közben találkozik Frankkel, aki segítséget kér tőle. A férfi meggyőzi az anyát és fiát, hogy fogadják be néhány napra. Hamarosan kiderül, hogy szökött fegyenc, és a rendőrség a nyomában van. A néhány nap, amit együtt töltenek, mindhármójuk életét megváltoztatja.

Apró titkok

Ez sem egy könnyed film, van benne pár felkavaró jelenet, és az érzelmi mélységére is rá kell hangolódni. A narráció kissé zavaró lehet, talán túlságosan sokszor alámagyarázza a karakterek közti viszonyokat és a szereplők érzelmeit, de mindenesetre a film egyáltalán nem az, aminek elsőre látszik.

Sarah (Kate Winslet) és Brad (Patrick Wilson)  nem boldogok, kiüresedtek az érzéseik, csak a gyerekeik tartják össze a házasságaikat. A magányos szülők a játszótéren találkoznak, és hamarosan egymás segítségével újra belekóstolnak a szerelem mámorító érzésébe. Mindketten tudják, hogy a titkos viszony nem folytatódhat örökké. Mellékszereplők is vannak a filmdrámában, akik közül az egyik egy roppant erős jelenettel tényleg felkavarja a néző lelkét.

Kate Winslet film
Kate Winslet és Patrick Wilson az Apró titkok filmben kép: port.hu

Ezeket a cikkeinket is nézd meg:

4 izgalmas Kevin Costner-film

4 izgalmas Bradley Cooper-film, amit látnod kell

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!