4 +1 érdekesség a Trónok Harca szülinapos sztárjáról

-

Nem is gondolnánk, hogy az HBO csatorna egyik legnépszerűbb sorozatának, a Trónok Harcának ikonikus szereplője, Kit Harington – vagy ahogyan mi ismerjük, Havas Jon – pontosan harminchat évvel ezelőtt ezen a napon látta meg a napvilágot. De mit is tudhatunk erről a kölyökképű színészről, aki oly sokak szívét melengette meg hűségével és becsületességével a sorozat folyamán?

1. Nevét Christopher Marlowe angol drámaíró után kapta, de keresztnevét röviden csak „Kit”-ként használja.

Fotó: Flickr

2. Harington apja révén rokonságban áll azokkal a férfiakkal, akik a brit történelem egyik leghíresebb eseményén, az ún. „Lőpor-összeesküvés” ellentétes oldalán vettek részt. Családi kapcsolatban áll a cselekmény vezetőjével, Robert Catesbyvel anyai ágon, míg apai ágán I. Jakab királlyal, a merénylet célpontjával és Lord Haringtonnal, aki a gyilkossági kísérletben részt vett. Catesby és összeesküvői nem csak puccsot akartak megkísérelni, hanem megpróbálták felrobbantani a brit Parlament épületét is.

A név kötelez: Havas Jon (Fotó: Flickr)

3. Pályaválasztáskor felmerült benne, hogy operatőr vagy esetleg haditudósító legyen. Végül a színészetet választotta.

4. Felesége nem más, mint a Trónok Harcából ismert Rosie Leslie, aki Ygritte karakterét formálta meg a sorozatban. 2018-ban esküdtek meg.

Fotó: Flickr

+1. A színész kiemelt figyelmet fordít a humanitárius segítségnyújtásra. Idén Harington elárverezte a Trónok Harca egyik aláírt emléktárgyát, hogy ezzel segítse az ukrajnai háború menekültjeit.

Ahol a folyami rákok énekelnek: sikerkönyvből sikerfilm?

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!