spot_imgspot_img
spot_img

4 +1 érdekesség a Trónok Harca szülinapos sztárjáról

-

Article Top Ad (AdSense)

Nem is gondolnánk, hogy az HBO csatorna egyik legnépszerűbb sorozatának, a Trónok Harcának ikonikus szereplője, Kit Harington – vagy ahogyan mi ismerjük, Havas Jon – pontosan harminchat évvel ezelőtt ezen a napon látta meg a napvilágot. De mit is tudhatunk erről a kölyökképű színészről, aki oly sokak szívét melengette meg hűségével és becsületességével a sorozat folyamán?

1. Nevét Christopher Marlowe angol drámaíró után kapta, de keresztnevét röviden csak „Kit”-ként használja.

Fotó: Flickr

2. Harington apja révén rokonságban áll azokkal a férfiakkal, akik a brit történelem egyik leghíresebb eseményén, az ún. „Lőpor-összeesküvés” ellentétes oldalán vettek részt. Családi kapcsolatban áll a cselekmény vezetőjével, Robert Catesbyvel anyai ágon, míg apai ágán I. Jakab királlyal, a merénylet célpontjával és Lord Haringtonnal, aki a gyilkossági kísérletben részt vett. Catesby és összeesküvői nem csak puccsot akartak megkísérelni, hanem megpróbálták felrobbantani a brit Parlament épületét is.

A név kötelez: Havas Jon (Fotó: Flickr)

3. Pályaválasztáskor felmerült benne, hogy operatőr vagy esetleg haditudósító legyen. Végül a színészetet választotta.

4. Felesége nem más, mint a Trónok Harcából ismert Rosie Leslie, aki Ygritte karakterét formálta meg a sorozatban. 2018-ban esküdtek meg.

Fotó: Flickr

+1. A színész kiemelt figyelmet fordít a humanitárius segítségnyújtásra. Idén Harington elárverezte a Trónok Harca egyik aláírt emléktárgyát, hogy ezzel segítse az ukrajnai háború menekültjeit.

Ahol a folyami rákok énekelnek: sikerkönyvből sikerfilm?

 

FRISS CIKKEINK

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!