spot_imgspot_img
spot_img

33 millióért licitálhatunk Michael Jordan kosaras cipőjére

-

Article Top Ad (AdSense)

A szépségipar nagy neveit annyira nem viselte meg a pandémiás válság, jó példa erre a L’Oreal, melynek vezetői 10 %-os bevétel-növekedésről számoltak be az előző évhez képest. Új márka-nagykövetek, környezetvédelmi-botrány és Michael Jordan ikonikus cipői: nézzük a legfrissebb divat és beauty híreket!

Aukción Michael Jordan cipői

A kosaras legenda, Michael Jordan 1984–85-ben, a Chicago Bulls-os karrierje kezdetén viselte ezt az azóta ikonikussá vált sportcipőt, melyet rajongóként potom 100.000 dollárért – azaz nagyjából 33 millió forintért – meg is szerezhetünk.  Ez csak az induló ár lesz a jövőheti online aukción, tehát valószínűleg jóval magasabb áron fog elkelni – közölte a Sotheby’s szerdán. Az aukciós ház a vörös és fehér “Air Jordan 1” fantázianevű cipők értékét 34-50 millió forintra becsülte. Korábban egy másik, Jordan által viselt és dedikált darabot 560.000 dollárért- azaz 160 millió forintért adtak el.

„Nyilvánvalóan egy ikonikus design ami az Air Jordan 1-et jellemzi. egy olyan darab, amire a gyűjtők szinte bármennyi pénzt kiadnának és kötelező tagja a gyűjteményüknek.” – mondta Josh Pullan, a Sotheby’S globális luxus részlegének ügyvezető igazgatója.

A „Csak játékosoknak” nevű eladás lesz az első svájci aukció, amelyet cipőknek szenteltek. Jordan lábbelije mellett az NBA további sztárjainak – köztük Kareem Abdul-Jabbar, Patrick Ewing, Stephen Curry és Scottie Pippen – cipőire is lehet licitálni. Michael Jordan legendás sportcipőjét a Nike kreatív igazgatója, Peter Moore tervezte.

A L’Oreal eladásai egyre csak nőnek

A Lancome gyártója, a L’Oréal 10,2 százalékos növekedésről számolt be miután összehasonlította bevételeit az egy évvel korábbi negyedévvel. A gigacég szerint ez a vártnál erőteljesebb növekedést mutat és a kimagasló eredményhez nagyban hozzájárult, hogy a L’Oreal egyre nagyobb mértékben van jelen a hatalmasnak számító kínai szépségpiacon.

A francia csoport éppen kezd kilábalni a COVID-19-járvány miatt bekövetkezett súlyos bevétel-kiesések korszakából, mivel Ázsia nagy részén újra megnyitottak a drogériák és a termékeket forgalmazó kiskereskedők. Az értékesítés növekedésének üteme az elemzők szerint tovább gyorsul majd a korlátozások fokozatos enyhítésével.

L'Oreal székház
A L’Oreal eladásai több, mint 10 %-kal nőttek | Fotó: Forbes

Valójában műanyagból készült a cég környezetbarát papír-palackja

Egy dél-koreai smink- és bőrápolási márka kellemetlen helyzetbe került, miután egy környezetbarátnak beharangozott, papírpalackjáról kiderült, hogy valójában műanyagból készült. Az illetékes hatóságok jelenleg is vizsgálják az Innisfree fenntarthatósági tanúsítványát, miután egyik vásárlójuk megállapította, hogy a cég által „papírpalackként” forgalmazott környezetbarát csomagolás valójában egy papírcsomagolásba rejtett műanyag palack volt.

A felfedezést egy olyan vásárló tette, aki a palack képeit egy műanyagmentes Facebook-csoportban tette közzé. Az Innisfree szerint elnézést kért az okozott kellemetlenségekért. Továbbá beismerte, hogy a „papír-palack” névadás megtévesztheti az embereket és azt gondolhatják, hogy a teljes csomagolás műanyagmentes.  A márka hozzátette, hogy a terméknél még így is kevesebb műanyagot használnak, mint a tipikus szépségápolási csomagolásoknál, ám ez a kijelentés nem csillapította a felháborodott kommentelőket. A névtelen bejelentő a bocsánatkérést kevésnek titulálta.

Fotó: Oh My Brush

Visszavonul az Estée Lauder’s kommmunikációs igazgatója

Alexandra Trower 13 éven át erősítette az ELC csapatát | Fotó: BOF

Az Estée Lauder globális kommunikációs vezetője, Alexandra Trower visszavonul. Trower 13 év után hagyja el a szépségipari vállalatot egészen pontosan július 1-jén, utódját még nem jelentették be – derül ki az Estée Lauder Companies hétfőn kiadott közleményéből. Amióta Trower 2008-ban csatlakozott az Estée Lauderhez, globális kommunikációs igazgatóként a különböző régiókban történő terjeszkedésért felelt, illetve támogatta annak regionális vezetőit.

Kommunikációs szakember szerepe mellett Alexandra Trower rendkívül sok területen szerepet vállalt a cég életében. A The Estée Lauder Vállalatok Jótékonysági Alapítványának igazgatósági tagjaként is tevékenykedik,  alapító tagja a vállalat Sokszínűségi Tanácsának, valamint a WELCome, a cégnél dolgozó LMBTQA munkatársaknak létrejött csoport vezető támogatója.

„Hihetetlenül büszke vagyok mindarra, amit a csapatommal együtt elértünk. Az Estée Lauder Company globális kommunikációs szervezete folyamatosan fejlődött a pandémia előtt. Az együttműködés zökkenőmentesen zajlott a vállalat és az ipar minden szereplőjével, ez pedig elősegítette az üzleti tevékenységünk folyamatos sikereit.” – mondta Trower nyilatkozatában.

https://bcoolmagazin.hu/kinaba-is-erkeznek-a-cruelty-free-kozmetikumok-heti-beauty-osszefoglalo/

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!