spot_imgspot_img
spot_img

3+1 tipp, hogy a kanapéról is úgy érezzük, a lelátókon ülünk – stadionhangulat otthon

-

Article Top Ad (AdSense)

Hiába köszöntött be a legnagyobb rangadók időszaka, a zsúfolt sörsátrak, kocsmák és lelátók helyett azonban idén inkább az otthonunk kényelméből javasolt szurkolnunk a válogatottnak és kedvenc csapatainknak. Jó hír, hogy a megszokott közösségi élménytől és a stadionok hangulatától a négy fal között sem kell elbúcsúznunk – az LG most összegyűjtötte, mit kell tennünk ahhoz, hogy a kanapénkon ülve is a meccshangulat kellős közepén érezzük magunkat!

  1. Szurkolói élmény a nappaliban

Meccsekre járni éppen azért szeretünk, mert a lelátókon ülve testközelből élhetjük át az eseményeket és a hétköznapokból kiszakadva teljesen átadhatjuk magunkat a szurkolói élménynek. Teremtsük meg ugyanezt a hangulatot otthon is! Találjuk meg a lakás legkényelmesebb pontját, készítsünk be néhány repoharat a kedvenc italainkhoz és vegyük elő a szekrényben megbújó mezeket, sálakat, drukkoló kesztyűket. Hívjuk össze a családot, a közeli barátokat, vagy kapcsoljuk be őket videochaten, hogy valóban közösségi élmény legyen a szurkolás!

  1. Nem mindegy, min nézzük a meccset

Azért, hogy ne maradjunk le a pályán zajló legkisebb mozzanatokról sem, érdemes nagyképernyőn követnünk a történéseket. Túl nagy kijelzőt sem érdemes azonban választanunk: az LG szakértői szerint a képátlót 2-2,5 körüli értékkel beszorozva kapjuk meg az ideális nézési távolságot. Ez az a méret, amin még különösebb erőfeszítés nélkül is átlátjuk majd, mi történik a teljes pályán. A sportközvetítésekhez ideális kijelző egyik legfőbb jellemzője a széles betekintési szög, ami különösen akkor jelent előnyt, ha egy nagyobb társaság a szoba több pontjából nézné a képernyőt. A sportrajongóknak érdemes nanocellás LED-LCD vagy OLED tévét választaniuk, hiszen ezekkel a kijelzőkkel nem fog elmosódni a kép meccs közben, és az élénk színek miatt minden részlet kivehető marad.

  1. Fel a hangerővel!

A szurkolói élmény egyik legfontosabb része az, ahogyan a közönség egyszerre reagál a pályán zajló eseményekre. Azért, hogy ezt a hatást az otthonunkban is átélhessük, érdemes feltekerni a hangerőt a házimozi-rendszerünkön. Ha nem áll a rendelkezésünkre egy teljes hangrendszer, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen az újabb televíziókon már számos hangbeállítási lehetőség közül válaszhatunk, de egy kis helyigényű hangprojektorral is sokat hozzátehetünk az élményhez. Ráadásul egyes eszközök már önállóan is képesek felmérni a szoba paramétereit és az alapján beállítani az ideális hangzást, akár kifejezetten sportközvetítésekre optimalizálva.

+1: Sörsátor a nappaliban

Ha mindenképpen a sörsátrak hangulatára vágyunk és a család is túl nagy ahhoz, hogy egyetlen tévé elegendő legyen a szurkoláshoz, érdemes beszereznünk egy projektort. Ma már a sportközvetítésekhez tökéletes 4K felbontású készülékeket is használhatunk otthon, az LG CineBeam projektorai például nagy fényerejűek és még könnyen hordozhatóak is, így akár a félidei szünet alatt is beköltöztethetjük a kertből a társaságot, ha kint már lehűlt a levegő.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!