spot_imgspot_img
spot_img

3+1 tipp a mesés hangulatú grillpartikhoz

-

Article Top Ad (AdSense)

A jó idővel elkezdődött a kerti összejövetelek, családi vagy baráti grillpartik, bográcsozások szezonja. A hangulat és a közös élményt igazán magas szintre emelhetjük, ha néhány apró dologra odafigyelünk. 

Hangulatos fények

Először is érdemes szót ejteni a világítás fontosságáról. A szokásos, asztalon vagy asztal fölött futó egyszerű fényfüzérek mellett hasonlóan egyszerű megoldásokkal új szintre emelhetjük a funkcionális és hangulatvilágítások fogalmát otthonunkban. Asztali világításhoz egyszerű, a háztartásunkban is megtalálható dolgokat is használhatunk. Egy sima befőttesüveg is segítségünkre lehet: az üveg fala remekül töri meg a belehelyezett izzó vagy gyertya fényét, ezzel a fényforrás kevésbé zavarja a szemünket és hangulatos fénysávokat ejt az asztalon.

A kert hangulatát meghatározzák a növények. Ezeket egy fényforrással alulról megvilágítva egészen különleges atmoszférát teremthetünk kertünkben. Ebben az esetben viszont fontos figyelnünk arra – ha nem kültéri lámpákat használunk –, hogy eső esetén véletlenül se maradjanak kint.

Nagyszerű hangzás

Még az önfeledt beszélgetéseket is megzavarhatja, ha a zenelejátszó programunk algoritmusa nem a megfelelő számokat válogatja egymás után. Ahelyett, hogy ilyenkor gondolkoznánk a zenéken, érdemes a hosszas keresgélést megelőzni és előzetesen egy lejátszási listát készíteni a társaság kedvenc számaiból, hogy semmi ne zavarja meg a felhőtlen szórakozást.

A profi hangzás pedig csak megfelelő hangtechnika kérdése: érdemes egy hordozható, erőteljes hangzású hangszórót választanunk. A vezeték nélküli, akár 10 órás akkumulátoridejű LG XBOOM RP4 hangszórót egyszerűen a telefonunkhoz csatlakoztathatjuk Bluetooth-on keresztül, és elegáns, szabályozható fényjátékú LED-fényforrásai pedig még a kert megjelenését is feldobhatják.

Változatos ételek

Ha a hagyományos grillhúsok és zöldségek mellett döntünk, érdemes magunknak pácolnunk őket: ez a megoldás a legtöbb esetben nemcsak olcsóbb, de saját magunk választhatjuk ki, hogy milyen fűszereket használunk, vendégeink pedig biztosan értékelni fogják a plusz erőbefektetést. Ételek terén viszont akár el is térhetünk a hagyományostól, a grillsütőn ugyanis a legtöbb étel ugyanúgy elkészíthető, mint a konyhai sütőben: pizzát, pékárukat, de akár süteményeket vagy gyümölcsöket is elkészíthetünk kint a megfelelő kiegészítők használatával.

Szabályok

Tájékozódjunk az érvényben lévő önkormányzati csendrendeletről és igyekezzünk betartani a településünkön érvényes csendháborításra vonatkozó szabályokat (általában este 10 óráig tolerálják a hangos zenét), illetve legyünk külön tekintettel szomszédainkra. Az esemény előtt értesítsük a közelben élőket az összejövetelről és annak várható végéről.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!