spot_imgspot_img
spot_img

3 pofonegyszerű tipp, hogy azonnal vonzó légy

-

Article Top Ad (AdSense)

A következő dolgok jól jöhetnek még emlékeztetőként egy olyan napon, amikor mindennek látod magad, csak épp vonzónak nem, és úgy érzed, hogy ilyen vacakul még soha nem néztél ki. 

Kétségtelen, hogy nem mindig az a legfontosabb, hogy jól nézzünk ki és csinosak legyünk, ugyanakkor ha vonzónak érezzük magunkat, akkor jobban is érezzük magunkat. Vagyis, ha jól nézel ki, jól is érzed magad. És ez oda vissza igaz. Ha most nem is érzed magad a legjobban és nem ez a legjobb formád, akkor ezen gyorsan tudsz változtatni úgy, hogy nem kell egy vagyont költeni rá.

Ami minden emberben közös, akit vonzónak látunk, az nem más, mint az önbizalom. Ezért a legjobb módja annak, hogy vonzó légy, ha olyan apró dolgokat teszel, amelyek javítják az önbizalmadat. Vagyis:

1. Figyelj a testtartásodra!

A testbeszédnek sokkal nagyobb jelentősége van, mint elsőre gondolnád. A testtartásod azonnal képes megváltoztatni azt, ahogyan mások látnak téged és képes megváltoztatni azt is, ahogyan te látod magadat. Néhány éve láttuk először azt a TED Talk-ot, amelyben egy szakértő, Amy Cuddy elmagyarázza, hogy milyen hatalmas erő rejlik a testtartásban és milyen magabiztossá válhatunk általa. Én például hajlamos vagyok egy görnyedt, rossz tartásra, amitől úgy nézek ki, mintha rettenetesen fáradt vagy szétcsúszott lennék. Most már tudatosan figyelek arra, – amit gyerekkoromban annyit hallottam – hogy kihúzzam magam: kiegyenesítsem a hátam, leengedjem a vállam, (amely által megnyitom a mellkasomat is) és felemeljem a fejem. Döbbenetes, mennyire megváltozik tőle a megjelenésem.

2. Légy jelen!

Azaz, legyél elérhető és nyitott az emberek felé. Bár most épp a bezárkózás idejét éljük, azért az emberek alapvetően kapcsolódni szeretnének egymáshoz. Fizikailag és lelkileg is szükségünk van arra, hogy beszélgessünk, és kapcsolódni tudjunk egymáshoz. Adjuk meg a lehetőséget: ne mindig csak mi beszéljünk, hanem hallgassuk végig a beszélőt, figyeljünk arra, amit mond (legyen az egy új ismerős, egy kolléga, barát, a gyerekünk, vagy épp a nagymamánk). Hagyjuk, hogy ki tudjon alakulni egy valódi beszélgetés és legyünk nyitottak az új lehetőségek felé.

Fotó: unsplash.com

3. Légy hiteles!

Csináld azt, amit szeretnél, ne hagyd, hogy bármi visszatartson. Viseld azt a ruhát, amiben jól érzed magad, hordd úgy a hajad, ahogyan jól esik és ahogyan magabiztosnak érzed magad. Foglalkozz a testeddel, mert megérdemli, hiszen ez az egy van belőle. Nincs szükséged arra, hogy elrejtsd magad és azt, amit gondolsz, vagy amit szeretnél. Elmondhatod és kimondhatod, amit ki kell mondanod. Lépj ki a fényre és mutasd meg magad bátran. Hiszen ez vagy TE! Ha másnak akarsz látszani vagy más akarsz lenni, mint aki vagy, akkor nem tudsz magabiztos lenni, mert az NEM TE VAGY. Nem is tudod, hogyan kell „másnak lenni’, hiszen te saját magad vagy. Ez pedig több, mint elég. Ha őszinte vagy magadhoz, akkor magadhoz vonzod az embereket, mert vonzónak fognak látni.

Ezért ne akarj megfelelni mindenkinek, csak saját magadnak. Így leszel hiteles, és hitelesnek lenni nagyon menő. Főleg most, amikor mindenki megosztja az életét a közösségi felületeken, ami ráadásul sokszor kozmetikázott is.

Talán az elején nem pont erre a három tippre számítottál, de szerintem sokkal fontosabbak, mint az, hogy becsavard a combodat, vagy milyen műszempillát rakass fel. Ha valóban jól akarod érezni magad a bőrödben, akkor hidd el, ezek a működő módszerek – még akkor is, ha a kettes pontban írtakat most egy kicsit nehezebb megvalósítani. De még ha maszkban is, azért megéri a próbát…

Ha tetszett ez a cikk, olvasd el ezt is:

A legöregebb éttermek

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!