28 éves lett a brit énekes

-

Ma ünnepeli 28. születésnapját a brit énekes és dalszerző Harry Styles. A napjainkban már színészi pályára is törő énekes karrierje 2010-ben kezdődött.

Gyerekkora

Harry Edward Styles 1994. február 1-én született Redditchben, Anne Twist és Desmond Styles gyermekeként. Szülei 7 éves korában elváltak, édesanyja többször is újraházasodott. Ennek ellenére Harry elmondása szerint csodálatos gyermekkora volt, szülei mindenben támogatták. Középiskolában a White Eskimo zenekar vezető énekese volt, akkoriban a banda helyi zenekari versenyt is nyert.

One Direction

Harry Styles nevét a brit X faktorban ismerte meg a nagyvilág. Anyja biztatására jelentkezett a műsorba és az akkoriban 17 éves Harry szólista művészként indult a tehetségkutatóba. Végül négy másik vele egykorú fiúval került egy csapatba, akikkel a döntőig jutott el. A versenyben harmadik helyezést kaptak és 2011-ben megalakult a One Direction zenekar, amely nemsokkal első albumuk megjelenése után, a tini lányok kedvenc bandájává vált.

Forrás: Flickr.com / Fotó: Damian Taylor

Szólókarrier

A banda 2016-os feloszlása után Harry Styles szólókarrierbe kezdett és a tagok közül ő lett a legsikeresebb. Két albuma is megjelent, amellyel világszerte hatalmas sikereket ért el, egyik legnépszerűbb zenéje a Watermelon Sugar című dal, amelyet már több mint 1 milliárdszor hallgattak meg a Spotifyon.

Stílusa

A One Direction-ben eltöltött időszakában sokan nevezték „Justin Timberlake hasonmásnak”, így nem sokkal szólókarrierje után hatalmas változásokon ment keresztül. A „mainstream” imidzsét hamar levetkőzte, levágta hosszú haját, majd ruházatát megváltoztatva teljesen ledöbbentette a rajongóit. Harry Styles stílusa sokkal inkább a feminin, nőies irányba alakult, fellépésein sokszor magassarkúban, szűk pólóban és farmerben jelent meg. Az új stílus rendkívül passzolt az énekeshez, 2018-ban a British GQ a negyedik legjobban öltözött férfinak nevezte. Michael Kors a következőt írta róla: „a modern brit rocker stílusnak a megtestesítője.”

Forrás: Flickr.com / Fotó: HusariaAgatka

Pályafutása során Harry Styles számos elismerésre tett szert, több előadói díj boldog tulajdonosa. A zenén kívül egyedi stílusával is kitűnik a sztárok közül, valamint ő az egyedüli férfi, aki szerepelt a Vogue magazin címlapján.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!