spot_imgspot_img
spot_img

25 éve vesztette életét Lady Diana, a szívek hercegnője

-

Article Top Ad (AdSense)

Ma 25 éve, hogy Diána walesi hercegné 1997. augusztus 31-én 36 éves korában életét veszítette Párizsban, az Alma rakpart alagútban az egyiptomi Dodi al-Fajeddel és gépkocsi francia vezetőjével együtt. Az egyetlen túlélő Trevor Rees-Jones, Dodi Fayed testőre.

Közel 25 évvel a halála után sem csillapodott Diana hercegnő iránti rajongás, nem véletlenül készülnek egymás után az életét vagy annak egyes időszakait bemutató filmek, sorozatok, dokumentumfilmek. Az elmúlt években olyan világsztárok alakították kedves alakját, mint Kristen Stewart és Naomi Watts. A Korona című sorozatban fiatalkori énjét pedig az angol Emma Corrin játszotta, a következő részben pedig a hercegné szerepét Elizabeth Debiczki veszi át.

A róla szóló filmek általában a Károly herceggel való kapcsolatát, házasságát, a válását és életének az utolsó napjait mutatják be.

DIANA – Naomi Watts
A Diana egy 2013-as életrajzi drámafilm, a walesi hercegnő életének utolsó két évéről szól. A film forgatókönyve Kate Snell 2001-es, Diana: Utolsó szerelme című könyvén alapul. A szívek királynőjét a 43 éves ausztrál színésznő, Naomi Watts játszotta.

 

A  KORONA – Emma Corrin
A korona című történelmi drámasorozat 2016-ban indult a Netflixen, a brit királyi család életét mutatja be, elsősorban II. Erzsébet királynő uralkodásáról szól.
Az első évad Erzsébet királynő és Fülöp herceg frigyével kezdődött, míg a harmadik évad a ’70-es évek közepe tájékán fejeződött be.
Diana csak a negyedik évadban bukkant fel, a sorozat életének az 1979 és 1990 közötti időszakát foglalja magába, Diana Spencer és Károly herceg kapcsolatának kezdetét és házasságának elejét. Diana fiatalkori énjét a 24 esztendős Emma Corrin brit színésznő alakította. A sorozat novemberben bemutatásra kerülő 5. évada várhatóan a ’90-es évek elején fog kezdődni, és a 2000-es évek elején érhet véget. Károly herceg és Diana hercegné válása, majd utóbbi 1997-ben bekövetkezett tragikus halála áll majd az események középpontjában.
Diána walesi hercegné szerepét Emma Corrin pedig Elizabeth Debickinek adja át.

SPENCER- Kristen Stewart 

A 2021-ben bemutatott Spencer egy életrajzi filmdráma, amelynek világpremierje 2021. szeptember 3-án volt a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Diana Spencer szerepében Kristen Stewartot láthattuk, aki a filmben Diána három napját, a sorsdöntő hétvégéjét jelenítette meg. A film betekintést enged a hercegnő és a királyi család viszonyába, amikor is a királynő sandringhami kastélyában gyűlt össze a család hagyományos karácsonyi ünnepségre, ám a dolgok nem a megszokott módon alakultak.
A hercegné, akinek kapcsolata már rég tönkrement férjével, megkérdőjelezi Károly herceghez fűződő érzelmeit. Úgy dönt, hogy hátrébb lép a Buckingham palotában zajló élettől.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

People Magazine (@people) által megosztott bejegyzés

 

A film szubjektív megközelítésében nem a tényeken van a hangsúly, hanem az érzelmeken, amelyeket Diana érezhetett. Valószínűleg a Korona 5. évadában is ezt fogjuk majd látni.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!