spot_imgspot_img
spot_img

Inspirálódj velünk! 2022/2023-as téli divattrendek

-

Article Top Ad (AdSense)

A 2022/2023-as tél óriási kínálattal áll elénk. Gucci, Versace, Dior és Chanel divatdiktátorok már bemutatták a legújabb trendeket, mi pedig összeszedtük, hogy ezek közül mi az, amivel biztosan találkozni fogunk ebben a szezonban.

Kabátok

Túl sok újítás ezen a téren nem történt, inkább visszatérő darabokkal találkozhatunk. A műszőrme nagyon divatos most is, minél nagyobb, hosszabb és színesebb, annál jobb. Másik nagy trend a gomb és cipzár nélküli, megkötős, köntös jellegű kabát. Talán ez a legnépszerűbb kabát ezen a télen. Illetve a bőr minden mennyiségben jelen lesz, így ez a kabátokra is igaz. Főleg zakó és köntös jellegű bőrkabátokkal találkozhatunk.

Kép: Versace, Chanel, Dior 2022/2023 tél

Fűző

A fűzők vagy annak imitálására szolgáló darabok nagyon népszerűek ezen a télen. Ne úgy képzeljük el, hogy a ruhák alatt, szinte láthatatlanul szorítanak össze minket. A mai divat szerint látszódnia kell a fűzőnek. Önmagában is megállja a helyét, de többnyire pólókra, ruhákra érdemes rávenni, illetve vannak már eleve a ruhákba beépített fűzők vagy annak a funkcióját ellátó merevítők.

Kép: Dior, Versace, Dior 2022/2023 tél

Mini vagy maxi

Ez a két véglet van jelen. Ha mini, akkor extrán rövid szoknyáról, gatyáról, ruháról van szó, ha maxi, akkor minél hosszabb és letisztultabb darabokról van szó. A maxi ruháknál azért fontos, hogy letisztult legyen, hogy semmi ne törje meg az összképet, így még hosszabb, egybeolvadt hatást lehet elérni, aminek most van a szezonja. Igaz, hogy tél van, de a köldökmutogatás is visszatért a divatba. Minél alacsonyabban van a szoknya vagy gatya dereka, annál divatosabb.

Kép: Versace, Dior, Versace 2022/2023 tél

’80-as helyett ’20-as évek

A 1980-as évek stílusa még mindig nem ment ki a divatból. Jelen vannak a válltömések, a széles szárú nadrágok és a túlméretezett, oversize ruhák. Most télen viszont előtérbe kerül a ’20-as évek stílusa. Kevésbé tapadós, alacsony derekú és nagyon csillogó, Gatsby inspirálta darabok lettek népszerűek.

Kép: Chanel, Dior, Gucci 2022/2023 tél

Minták és színek

A mintákat illetően még mindig divatosak a kockás és a tyúklábmintás darabok, de egyre inkább előtérbe kerülnek a csíkok. Nem szolid, kis vékony csíkok, hanem feltűnő és lehetőleg színes csíkozásról van szó. Az idei tél színei nagyon változó skálán mozognak. Érvényesülnek az élénk színek, mint a pink, zöld, narancssárga, de a visszafogott bézs és világoskék is nagyon divatos. Emellett pedig bátran viseljünk csillogó és fodros darabokat.

Kép: Gucci, Chanel, Gucci 2022/2023 tél
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!