spot_imgspot_img
spot_img

154-es IQ-ja van és gyakorló buddhista – Sharon Stone, a 90-es évek szexszimbóluma

-

Article Top Ad (AdSense)

Sharon Stone a platinaszőke hajával, szúrós kék szemével, mesés alakjával, erotikus hangjával egész Hollywoodot az ujja köré csavarta. Az Elemi ösztön sztárja igazi femme fatale, akiért a 90-es években minden férfi – de talán még nő is – megőrült. Habár elmúlt hatvan, még mindig lazán letagadhat 10 évet!

Sharon Vonne Stone  1958. március 10-én a pennsylvaniai Meadville-ben született Dorothy Marie könyvelő és Joseph William Stone, szerszámgyártó és egykori gyári munkás gyermekeként. Három testvére van: Michael, Kelly és Patrick. Stone bevallotta egy 2021-es New York Timesnak adott interjúban, hogy őt és húgát gyermekkorukban szexuálisan bántalmazta anyai nagyapjuk.

Van itt még néhány érdekes tény A Nico, A specialista, és A Jéghideg otthon filmszínésznőjéről:

Gyerekzseni volt, de csak 58 évesen diplomázott le

A színészek között nem sokan dicsekedhetnek 154-es IQ-val. Stone-t gyerekzseninek tartották, és 5 éves korában már második osztályba mehetett. A Pénzmosó színésznője 15 évesen beiratkozott a Pennsylvaniai Edinboro Állami Egyetemre, de diploma megszerzése előtt otthagyta, hogy modellkarrierbe kezdjen. 2007-ben az iskola tiszteletbeli filozófia doktorává nyilvánította. Majd Hillary Clinton hatására később visszament az Edinboro Egyetemre, és 2016-ban megszerezte diplomáját.

Modellként kezdte pályafutását

A gömb színésznője 17 évesen megnyerte a Miss Crawford County szépségversenyt, azután kalap-kabát, New Yorkba indult, ahol Ford Modellügynökség szerződtette. TV-reklámokban és plakátokon egyaránt szerepelt. 22 évesen statisztaként debütált Woody Allen Csillagporos emlékek című filmjében. Nagy áttörése tíz évvel később következett be a Total Recall-Az emlékmás révén Arnold Schwarzeneggerrel. Majd Robert De Niro oldalán, a Casinoban betöltött szerepe tette őt káprázatos sztárrá, és a filmnek köszönhetően egy Golden Globe-díjjal, illetve Oscar-jelöléssel lett gazdagabb.

A 90-es évek legnagyobb szexszimbóluma volt

Az utolsó tánc sztárja 32 évesen pózolt a Playboynak, így kapta meg Catherine Tramell szerepét az Elemi ösztönben. A hírhedt kihallgatási jelenet mára legendássá lett, és olyan ismertséget szerzett neki, amelyről néhány színész csak álmodhat.

Fotó: Flickr

Kétszer volt férjnél

A Gloria színésznője a 80-as évek elején először Michael Greenburg producerhez ment férjhez, és három évig tartott a házasságuk. Majd Phil Bronsteint választotta második férjnek, a San Francisco Examiner/Chronicle vezető szerkesztőjét. Három adoptált gyereke van: Roan Joseph Bronsteint, Laird Vonne és Quinn Kelly Stone.

Gyakorló buddhista

Második házasságát követően megismerkedett a buddhizmussal Richard Gere által, akivel együtt szerepelt az Vágyak vonzásában. „Vallásos vagyok. Valószínűleg sok ember szerint rendkívül vallásos vagyok. Gyakorlom a buddhizmus, de hiszek Istenben… átadtam az életemet Istennek, és tudom, hogy ezért élek jól és békében.”

Fotó: Flickr

Felépült a stroke-ból

2001-ben a Sliver filmcsillaga agyvérzést kapott. Amikor kiengedték a kórházból, dadogott, és nem tudott olvasni. Két évbe telt, mire megtanult újra járni és beszélni. Szerencsére teljesen felépült.

Tehetséges dalszerző is

Nemcsak a színészetben jeleskedik, hanem az írásban is. A Come Together Now egy jótékonysági kislemez, amit a 2004-es Katrina hurrikán áldozatainak javára készítettek. Továbbá Björn Skifs: Let’s Kiss című számáért is őt illeti a dicséret.

Fotó: Flickr

Lelkes aktivista

A Macskanő bombázója egy elkötelezett adománygyűjtő, aki támogatja az AIDS-kutatást. 2013-ban a HIV-fertőzés és az AIDS terjedése ellen vívott munkásságáért megkapta a Nobel-békedíjasok kitüntetését, a Peace Summit Award díjat.

 

Forrás: thethings

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!