spot_imgspot_img
spot_img

10 világsztár, akik a nulláról kezdték

-

Article Top Ad (AdSense)

Hírnév, luxus, csillogás….Általában ezek az első gondolataink, ha a legnagyobb világsztárok életéről elmélkedünk. Azonban a legnagyobb nevek közül is akadnak néhányan, akik első fizetésüket még egy gyorsétteremből kapták. Biztosak vagyunk benne, hogy ők sem gondolták akkor, hogy a mai napra a Föld minden pontján ismerik majd a nevüket. Tehát ne keseredjünk el, ha jelenleg egy fodrászüzletben sepregetünk: Beyonce is így kezdte, és mindannyian tudjuk, hogy mi lett a vége…

Beyonce – Fodrászati kisegítő

Fotó: Cosmopolitan

Mielőtt Beyoncé a Destiny’s Child egyik tagjaként körbeturnézta az egész világot, bizony egy fodrászatban sepregette a padlót. Meglepően fiatalon megismerkedett a munka világával, már 6 éves korától besegített édesanyja szalonjában. „Imádtam a szalonban dolgozni! A feladatom főként söprögetésből és pakolásból állt, a szünetekben pedig kis éneklős előadásokkal szórakoztattam a csinosodni vágyó vendégeket. A fizetésemet pedig általában a Six Flags (amerikai vidámpark – a szerk.) zsetonjaira költöttem.” – nyilatkozta 2011-ben. Nehéz elképzelni a dívát seprűvel a kezében, ugye?

Brad Pitt – Jelmezes promotálás

Fotó: Cosmopolitan

El tudod képzelni a 21. század egyik férfi ideálját ebben a röhejes csirke jelmezben? Meglehetősen nehéz, pedig Pitt ezzel kereste a kenyérre valót, mielőtt Hollywood első számú szívtiprójává vált. Első munkája során az amerikai El Pollo Loco étteremben dolgozott. Egészen pontosan csirkének kellett öltöznie, majd a hely előtt leszólítani és beinvitálni a járókelőket egy étkezésre, mindezt a tetőtől talpig csirkébe öltözve… Azt hiszem kijelenthetjük, egy igazi filmbeli sikersztori az ő története. Los Angelesben gyakoriak a celeb témájú buszos kirándulások és az esetek többségében Pitt első munkahelye mellett is elhaladnak egy út során.

Nicole Kidman – masszőr

Fotó: Cosmopolitan

Az Oscar-díjas Nicole Kidman mielőtt felvételt nyert a hollywoodi A-listára, kitanulta a masszázs művészetét, hogy segítsen a mellrákos édesanyja izomfájdalmain a kezelés során. Kidmannak annyira megtetszett ez a foglalkozás, hogy egy idő után másokon is kipróbálta a tanultakat és hivatásos masszőrnek állt. 2012-ben azt nyilatkozta, még a mai napig szereti masszírozni az embereket. Bár minden bizonnyal most már csak hobbiként tekint rá.

Channing Tatum – sztriptíztáncos

Fotó: Cosmopolitan

A sors fintora, hogy mielőtt Channing Tatum „Magic Mike” lett, sztriptíztáncosként dolgozott egy floridai bárban. A színész-táncos egyik interjúban sem dicsekedett régi foglalkozásával, de végül borult a bili: miután híres lett, egykori főnöke – a klub tulajdonosa – eladta a róla készült videókat a US Weekly magazinnak.

„El akartam mondani a nyilvánosságnak. Nem szégyellem a múltamat és nem bántam meg semmit.” – nyilatkozta Tatum a hír kirobbanása után.

Margot Robbie – a Subway alkalmazottja 

Fotó: Cosmopolitan

Mielőtt Margot Robbie Hollywoodba vitte tehetségét szendvicseket készített a Subwayben. Az Oscar-díjra jelölt színésznő a Wall Street farkasa előtt nagy szünetet tartott karrierjében, ekkor a gyorsétteremi melóból tartotta fenn magát. Úgy tűnik, hogy ugyanolyan jól tudott szendvicset készíteni, mint színészkedni: „Azt hiszem, nagyon jó voltam ebben, odafigyeltem és precízen, mindent egyenletesen szétoszlatva készítettem el a szendvicseket. Már nem is szeretek a Subwaybe járni, mert látom, hogy sok alkalmazott rosszul csinálja és ez idegessé tesz.”– mondta a színésznő a Delishnek.

Matthew McConaughey – rágcsáló irtó

Fotó: Cosmopolitan

Matthew első munkahelye a texasi Longview-ban található Oak Forest Country Club volt. Fizetést kapott azért, hogy a golfpályán gereblyézze a homokcsapdákat, de később a tulajdonos új munkakört osztott ki rá: a a színész egész nap a fűevő rágcsálókra lövöldözött, hogy megóvja a klub szépen karbantartott pázsitszőnyegét. „Ez volt a munka legszórakoztatóbb része” – kommentálta McConaughey mikor a munkáról kérdezték. mondta. A színész nemrég megjelent könyvében is mesél erről az időszakról.

Cindy Crawford – kukoricaszárító

Fotó: Cosmopolitan

A világ egyik legismertebb szupermodellje, Cindy Crawford ugyanolyan volt, mint bármelyik kisvárosi lány: a mezőgazdaságban dolgozott és titkon bizakodott, hogy valami nagyot visz majd véghez. Alighanem elérte a célját, reményt adva ezzel számtalan vidéki, átlagos fiatalnak. Mielőtt felfedezték volna, kukoricaszárító üzemben dolgozott óránként 4 dollárért, azaz körülbelül 1.200 forintért. Azóta jelentősen megnőtt az óradíja…

Melissa Mccarthy – Starbucks barista

Fotó: Cosmopolitan

Gondoltad volna, hogy a világhírű komika anno fahéjas lattekat és gyümölcsös smoothie-kat szolgált fel a világ leghíresebb kávézóláncában? Pedig Melissa kitanulta a barista mesterség csínját-bínját, mielőtt olyan filmek sztárja lett volna, mint a Koszorúslányok vagy a Magyarországon (is) forgatott A kém. Az egyik műszak alatt Chris Farley betért egy italra és Melissa annyira nagy rajongója volt a színésznek, hogy munka közben sírni kezdett az izgatottságtól. Talán ekkor még eszébe sem jutott, hogy nemsokára már miatta fakad sírva egy Starbucks alkalmazott, ha világsztárként betér egy kávéra.

George Clooney – biztosítási ügynök

Fotó: NBC News

Ez aztán a meglepetés. Csak képzeljük el az alábbi szituációt: péntek délutáni szieszta a kedvenc sorozatunkkal, amikor is csöngetnek. Az ajtóban a rettegett házaló ügynök, akire 10-ből 9-en egyből rácsapják az ajtót. Vajon akkor is így tennénk, ha maga George Clooney állna a ház előtt? Pedig Amerikában néhányan megtapasztalhatták ezt az élményt: a színész sok mindenben kipróbálta magát, mielőtt hírnevet szerzett volna a Vészhelyzet által.

„Nagyon sok utálatos munkám volt, amikben nem is voltam jó. Egyszer házalóként adtam el a biztosításokat, de nincsenek jó emlékeim róla. Az első napon eladtam egy kötvényt, erre a srác nem sokkal később meghalt.” – nyilatkozta David Lettermannek.

Julia Roberts – jégkrémárus

Fotó: Cosmopolitan

Míg hollywoodi újonc korában – mielőtt az egész világ megismerte a nevét – Julia Roberts bizony fagylatot árult az amerikai Baskin Robbinsnál. Ekkor még színészleckéket vett, a fizetését erre fordította a tökéletes mosolyú színésznő. Ahogyan a Micsoda nő!-ben, a való életben is felfelé ívelt a pályafutása és megmutatta, hogy fagyiárusból is lehet valaki világsztár. És akár még amerikai elnök is – ugyanis Barack Obama is erősítette a Baskin Robbins alkalmazottainak körét, mielőtt politikai pályára lépett.

Kíváncsi vagy más sztárok előéletére is? Csemegézz a forrásként felhasznált Cosmopolitan és Elle cikkeiből!

8+1 hihetetlen Darwin-díjas haláleset

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!