spot_imgspot_img
spot_img

10 téli csodaországok, ahol igazán élvezet a tél

-

Article Top Ad (AdSense)

Télen sokan melegebb tájakra menekülnek a hideg elől, pedig annyi, de annyi csodás hely van, ahol igazán kiélvezhetjük a telet! A havas napoktól a hegyi sportokon át a békés erdei sétákig és a mesebeli kalandokig olyan sok minden van a télben.

Ha havas téli kiruccanást keresel, a következő helyeket erősen ajánljuk:

Lappföld

lappföld
Fotó: envato.elements.com

Közvetlenül az északi sarkkörön található Finnország lappföldi régiója a tökéletes célpont a tél szerelmeseinek, mert az legészakibb részén található Lappföld egy igazi téli csodaország. Az egész tájat vastag, fehér hó borítja, rengeteg téli témájú tennivalóval, például az északi fény nézésével, rénszarvas vagy kutya szánozással, a finn szaunakultúrával, és ha a napi izgalmakban teljesen kimerültünk, akkor visszavonulhatunk a saját jégkunyhónkba.

Izland

izland-csodaországok
Fotó: envato.elements.com

Izland a másik tökéletes hely az északi fény megtekintésére, és talán még jobban megközelíthető, mint Lappföld. A tél a legjobb időszak az utazásra, mert az éjszakák ilyenkor a leghosszabbak, így nagyobb az esélye annak, hogy megláthatjuk ezt a csodálatos természeti jelenséget.

Tromsø, Norvégia

tromso
Fotó: envato.elements.com

A drámai fjordok, a hófödte csúcsok és a nagyon hideg miatt nem meglepő, hogy Tromsø a listánkra került. Mindössze 400 km-re van az Északi-sarkkörtől és kiváló hely egy téli pár napos kiruccanásra.

Tallinn, Észtország

tallinn-csodaországok-téli
Fotó: envato.elements.com

Ez a balti főváros abszolút alulértékelt gyöngyszem Európában. Aki már valaha járt ebben a bájos ékszerdobozban, amely hangulatos óvárosával és macskaköves utcáival az örökre a szerelmese marad. A hóval borított téli hónapokban pedig igazán meseszerűnek tűnik. Tallinn Európa egyik legjobban megőrzött történelmi központja, sok középkori temploma és kereskedőháza az UNESCO védelme alá tartozik.

Svájci alpok

csodaorszag-svajc
Fotó: envato.elements.com

Az Alpokkal körülvett Svájc nem véletlenül a világ egyik legszebb országa, függetlenül attól, hogy melyik évszakban látogatjuk meg. Télen például igazi csodaországgá válik, tökéletes sípályákkal, befagyott tavakkal és a valaha látott legfényűzőbb üdülővárosokkal.

Hallstatt, Ausztria

hallstatt-csodaországok-téli
Fotó: envato.elements.com

Ha a festői téli városokról van szó, az ausztriai Hallstatt az egyik első hely, ami eszünkbe jut. Ez az apró hegyi város közvetlenül a tó partján terül el, és rengeteg hangulatos étteremnek és apró téli piacnak ad otthont. A kis falu maga is úgy néz ki, mint egy tündérmese. Bár az év bármely szakában gyönyörű, Hallstattba egyszer télen is el kell látogatni, mert egyszerűen varázslatos, ahogy a falut körülvevő hóval borított Alpok igazi téli csodaországot teremtenek.

Neuschwanstein kastély, Németország

csodaország-neuschwanstein
Fotó: flickr.com

Ez a híres kastély a németországi bajor régióban úgy néz ki, mint ha egy Disney mesében lenne. Télen, amikor mindenhol körülöleli a havas táj és a hósipkás hegycsúcsok a kastély a legvarázslatosabb arcát mutatja.

Segovia, Spanyolország

csodaországok-segovia-téli
Fotó: flickr.com

Amikor a tél varázsáról ábrándozunk, nem biztos, hogy a mediterrán Spanyolország elsőre eszünkbe jutna. Míg a legtöbb spanyol városba nyáron látogatunk el, van egy különleges hely, amit egyszer mindenképpen látni kell télen is. Segovia Spanyolország egyik legtörténelmibb városa, még mindig őrzi az óvilág különleges varázsát. Kanyargós utcáival, középkori városfalaival és számos erődítményével, amelyekből lenyűgöző kilátás nyílik a környező vidékre. Télen különösen megszépül az ősrégi Alcázar, a hatalmas középkori erőd kecses tornyaival, amelyről úgy tartják, ez inspirálta Walt Disney-t, amikor megálmodta Csipkerózsika kastélyát.

Dolomitok, Olaszország

dolomitok-csodaország-téli
Fotó: envato.elements.com

Ez az északkelet-olaszországi hegyvidéki régió az év bármely szakában gyönyörű, de egyedülálló mészkőcsúcsai télen néznek ki a legszebben, amikor minden beborít a fehér hó.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!