spot_imgspot_img
spot_img

10 lélegzetelállító Madame Tussauds viaszfigura a leghíresebb celebekről

-

Article Top Ad (AdSense)

Madame Tussauds-t a hírességekről készített, rendkívül élethű viaszszobrai tették világhírűvé. Nem véletlenül, a szobrász munkái fantasztikusak, néhány alkotás szinte kiköpött mása egy-egy hírességnek. Nézzük a legjobban sikerült „celeb-másolatokat”! 

1. Ryan Gosling

Első ránézésre azt gondolhatjuk, hogy Hollywood ügyeletes szépfiúja két különböző eseményen lett lencsevégre kapva – vagy van egy eltitkolt ikertestvére. Azonban rossz hírünk van: Ryan Goslingból csak egy van, a jobb oldali képen csupán a Madame Tussauds által megálmodott szobor szerepel. A londoni panoktikumban magunk is szemügyre vehetjük a hasonlóságot.

Ryan Gosling
Sokan örülnének egy ilyen Ryan Gosling hasomásnak…. | Fotó: Nexter

2. Anne Hathaway

A gyönyörű színésznő ihlette szobor elkészítése három hónapig tartott, több, mint 20 szobrászművész dolgozott Hathaway vonásainak tökéletes megformálásán. Kijelenthetjük, hogy pazar munkát végeztek, a viasz Anne kísértetiesen hasonlít az eredetire: fényes haja, porcelán bőre és nagy, csillogó szemei visszaköszönnek a szobor változaton, amit potom 300 000 dollárból (majdnem 90 millió forint!) készítettek el.

Anne Hathaway
Mint két tojás! Fotó: India Today

3. Jim Parsons mása a Madame Tussauds kanapéján

Sheldon Cooper büszke lenne arra, hogy mennyire precízen vágtak neki az őt megformáló The Big Bang Theory csillag, Jim Parsons viaszfigurájának elkészítéséhez. Szinte nagyítóval térképezték fel a színész minden porcikáját, csak az arcberendezés ábrázolása miatt 150 (!) mérést végeztek el és még a test további részeiről nem is beszéltünk. Parsons elégedettségét fejezte ki a végeredménnyel kapcsolatban:

„Ennek a szobornak minden egyes részlete hihetetlenül pontos és precíz. A szem színe, az arcforma, de még a szemöldök íve is. el sem tudom képzelni, milyen nehéz lehet a  művészeknek, hogy elérjenek egy ilyen reális ábrázolást.” – nyilatkozta Parsons.

Jim Parsons és a viasz szobor
Az Agymenők sztárja elismerően nyilatkozott az elkészült műről | Fotó: Origo

4. Taylor Swift

Taylor Swift az első olyan női country-előadó, akinek bemutatkozó albumán csak saját maga által írt dalok szerepelnek. Az album rövid időn belül platinalemez lett, több mint 3 millió példányban kelt el. Ezzel Swift kiérdemelt egy helyet Madame Tussauds celebszobrai között és az énekesnő büszkén is pózolt a remekmű mellett.

Taylor Swift
A piros rúzs lemaradt, de így is látványos a hasonlóság | Fotó: InStyle

5. Ricky Martin

A képen Ricky Martin látható, aki épp vadonatúj viaszfigurájával szelifizik a Las Vegas-i Madame Tussauds Múzemban 2014. november 19-én. A Ricky Martin másolatot nem sokkal később áthelyezték a floridai Orlando új múzeumába, ahol az állandó kiállítás részeként bármikor megtekinthető. Első ránézésre biztosan megijednék, hogy kettős látásom van…

Ricky Martinok
Ricky Martin lőtt egy szelfit az ikertesójával | Fotó: Los Angeles Times

6. Demi Lovato

Egy újabb remeknű a viasz-szobrász nevével fémjelezve. Demi Lovato-t annyira lenyűgözte a viaszfigura hasonlósága, hogy el is látogatott a londoni panoktikumba, hogy szemügyre vegye az alkotást. A fotóra tekintve úgy gondoltam, hogy soha nem fogjuk megtudni, melyik az igazi Demi Lovato – kis utánaolvasás kellett hozzá, hogy rájöjjek: a jobb oldali az.

Demi Lovato a viaszmása melletteKitalálod, melyik a hús-vér Demi Lovato a képen? | Foró: Nexter

7. Ryan Reynolds

A viasz-hírességek rajongói rendszerint lehetőséget kapnak arra, hogy a Facebookon keresztül szavazzanak, kiről szeretnék az újabb figurát látni. A Ryan Gosling, Anne Hathaway, Ryan Reynolds, Jennifer Hudson és Sofia Vergara közötti szoros versenyben Reynolds rajongói óriási támogatásának köszönhetően a csúcsra került. Tökéletes volt az időzítés: a szobrot épp a jóképű színész 37. születésnapján mutatták be a nyilvánosságnak.

„Köszönöm mindenkinek a Madame Tussauds Hollywoodban a fáradságos munkát. Ez kétségtelenül a legnagyobb és leglátványosabb születésnapi ajándék, amit valaha kaptam” – mondta Reynolds.

Ryan Reynolds
A jóképű színész és viasz „másolata” | Fotó: Pinterest

8. Helen Mirren

Helen Miller különlegességét az is bizonyítja, hogy mindjárt három szobrot készítettek a színésznő munkásságáról. Nemcsak róla láthatunk hasonmást, hanem néhány alakítása is kiállításra került: például II. Erzsébetként is ábrázolják, akit a 2006-os A királynő c. filmben eljátszott. A 75 éves Mirren már ellátogatott a londoni Madame Tussaud panoptikumba, hogy megnézze a róla készült három viaszfigurát.

Helen Miller három viaszbábu mellett
Helen Mirren három figurával is büszkélkedhet | Fotó: Femina

9. Bradley Cooper

Bradley Cooper is kíváncsi volt a Las Vegas-i Madame Tussauds panoktikumban kiállított, mintegy 300.000 dollárt érő viaszfigurájára. A népszerű színész a szobor elkészülése előtt már hónapokkal egyeztetett a híres múzeum művészeivel, akik gondosan felvettek minden adatot, amire szükségük lehet: magasságot, haj- és szemszínt és a bőrének árnyalatát is. A szobor-Cooper egy Tom Ford által tervezett szürke kétrészes öltönyt visel.

„Köszönöm a Las Vegas-i Madame Tussauds Múzeum munkatársainak. Megtiszteltetés számomra, hogy bekerültem a gyűjteménybe.” – mondta a 46 éves Cooper, akit a Másnaposok c. film tett világhírűvé, és azóta is szárnyal a karrierje.

Bradley Cooper viaszfigurája mellett

A mosoly egyezik! | Fotó: ET Online

10. Gwen Stefani

Az énekesnőből lett divattervező szobra is hihetetlenül életszerűre sikeredett. Közel hat hónap telt el az első egyeztetéstől a figura megalkotásáig – több, mint 250 mérést végeztek el és rengeteg fényképet is készítettek a tökéletes végeredmény érdekében.

„Ez olyan furcsa. Nem is hiszem el! Mintha a testemen kívül látnám magamat” – nyilatkozta szobra látogatása után.

Gwen Stefani viaszból és eredetiben
Mintha klónozták volna a népszerű énekesnőt! | Fotó: Pinterest

+ 1 – A celebmacska, Grumpy Cat

Nem csak ember-hírességeké a Madame Tussauds Múzeum! Az interneten híressé vált, 2 éve sajnos elhunyt Grumpy Cat az első viaszmacska a gyűjteményben, de úgy tűnik, ez legkevésbé sem érdekelte. Rövid San Francisco-i kiállítás után a macskafigura turnéra indult az Egyesült Államokban és öt másik Madame Tussauds panoktikumban is megtekinthették az érdeklődők.

Az eredeti és a viasz Grumpy Cat

A világ leghíresebb macskája is helyet kapott a híres viaszbábuk között | Fotó: Daily China

Források: People, Nexter, ET Online, Insider

Elképesztő luxus – Csodáld meg a világsztárok otthonait!

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!