10 híres sztár, akiről nem is sejtenéd, hogy Ukrajnából származik

-

Amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, egyre több világsztár vállalja büszkén ukrán származását, sokuk még hozzá is járult a menekültek támogatásához.

Jó pár sztárról valószínűleg te sem feltételezted volna, hogy ukrán gyökerekkel rendelkezik, szóval a következő pillanatokban nem kis meglepetések érhetnek.

1.Mila Kunis

Mila Kunis gyermekkora első felét az ukrán Csernovic városában töltötte. Hét éves korában családja az Egyesült Államokba költözött, részben a Szovjetunióban uralkodó antiszemitizmus miatt. A változás óriási felfordulást jelentett a Fekete Hattyú és a Rossz anyák sztárja számára, aki annak ellenére, hogy egy szót sem beszélt angolul, beíratták a második osztályba egy helyi iskolába Los Angelesben. De a jelek szerint megérte annyit küzdenie, hiszen világhíres színésznő lett belőle. Kunis a férjével, Ashton Kutcherrel több, mint 30 millió dollárt gyűjtött össze az ukrán rászorulóknak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mila Kunis (@mila_kunis_officiall) által megosztott bejegyzés

2. Milla Jovovich

Milla Jovovich szupermodell és filmsztár Kijevben született. A Resident Evil és Az ötödik elem sztárja az első néhány évet Ukrajnában, az édesanyja szülővárosában, Moszkvában, majd később az Egyesült Államokban töltötte, ahol a szülei takarítóként dolgoztak Brian DePalma rendezőnél.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Milla Jovovich (@millajovovich) által megosztott bejegyzés

3. Vera Farmiga

Manapság a Démonok között filmben játszott szerepéről híres, amelyben Lorraine Warren bőrébe bújt. Bár az Egyesült Államokban született, Vera Farmiga színésznő egy ukrán közösségben nőtt fel New Jerseyben. Farmiga hatéves koráig nem tanult meg angolul beszélni.

A keleti ortodox családban élő hét testvér közül a második szülött. „Ukrán katolikus iskolába jártam, minden tanórán kívüli tevékenységem az ukrán közösségen belül zajlott, sőt profi ukrán néptáncos lettem” – mondta egyszer a The Guardiannek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vera Farmiga (@verafarmiga) által megosztott bejegyzés

4. Katheryn Winnick

A Vikingek című történelmi sorozatban Lagerthát alakító Katheryn Winnick könnyen skandinávnak tűnhet, köszönhetően a jégkék szemének és szőke hajának. A kanadai színésznő valójában ukrán bevándorló szülők gyermekeként született, akik őt és testvéreit ukránul tanították. Winnick kiáll Ukrajna szuverenitása mellett, és a közösségi médiában is ezt írta: „Kiállok szülőföldem, Ukrajna mellett”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Katheryn Winnick (@katherynwinnick) által megosztott bejegyzés

5. Leonard Nimoy

A Star Trek sztárja – Dr. Spock -, Leonard Nimoy büszke zsidóként nőtt fel Bostonban, Massachusettsben, egész életében beszélt és olvasott jiddisül egészen 2015-ös haláláig. Szülei ukrán zsidó menekültek voltak, akik sajnos a zsidóellenes zavargások miatt hagyták el az országot. Tapasztalataik kitörölhetetlen nyomot hagytak Nimoyban

6. David Duchovny

Az X-akták sztárjának, Duchovny-nak is újdonság volt, amikor 2014-ben megtudta egy újságíró nyomozása révén, hogy nagyapja Kijevben született, és Berdicsivből emigrált az Egyesült Államokba. „Úgy nőttem fel, hogy orosz vagyok, de csak most jöttem rá, hogy mindig is ukrán voltam. Soha nem késő változtatni.” – írta akkoriban a Twitteren

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

David Duchovny (@davidduchovny) által megosztott bejegyzés

7. Dustin Hoffman

A Diploma előtt és az Esőember sztárja az ukrajnai Bila Cerkva bevándorlók unokája. Egy tévéműsorban tudta meg, hogy nagyapját és dédapját a szovjet titkosrendőrség megölte, dédnagyanyja pedig öt évet töltött egy orosz koncentrációs táborban, mielőtt az Egyesült Államokba érkezett volna.

Fotó: Flickr

8. Steven Spielberg

A háromszoros Oscar-díjas rendezőnek mindkét nagyapja Ukrajnából származott, és soha nem utasította el örökségét. Nagyszülei Odesszából és Kamjanec-Pogyilszkijből emigráló ukrán zsidók voltak, és Spielberg már az amerikai Ohióban született. A borscsot kedvelő rendező állítólag azt mondta, amikor 59 évesen először járt Ukrajnában: “Végre itthon vagyok!”

Fotó: Flickr

9. Steven Tyler

Az Aerosmith énekese egy oroszországi fellépés előtt ezt mondta: „A nagymamám német, a nagyapám pedig ukrán. Akkoriban találkoztak, amikor Ukrajna és Oroszország egy ország volt.” Ennek fényében pedig Steven színésznő lánya, Liv Tyler is ukrán felmenőkkel bír.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Steven Tyler (@iamstevent) által megosztott bejegyzés

10. Leonardo DiCaprio

A Titanic meg A Wall Street farkasa sztárjának nagyanyja  Elena Smirnova az ukrajnai Odesszában élt. 1919 körül Németországba ment, ahol végül megismerkedett férjével. A második világháború után elszenvedett nehézségek arra kényszerítették a házaspárt, hogy az Egyesült Államokba költözzenek. Természetesen az Oscar-díjas színész is azok közé tartozik, aki lelkesen támogatta a menekülteket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés

forrás: Cheapism

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!