spot_imgspot_img
spot_img

10 érdekesség a sármos francia színészről, Vincent Casselről

-

Article Top Ad (AdSense)

A világ egyik leggyönyörűbb nőjének, Monica Bellucci olasz színésznőnek a férje volt több, mint 10 éven keresztül. Számos nálunk is vetített francia filmben szerepelt, mint például a Bíbor folyók vagy a Farkasok szövetsége. Igazán ismertté azonban a Fekete hattyú című alkotás tette, melyben Natalie Portman volt a partnere. Vajon mit tudhatunk még a szülinapos francia sármőrről, Vincent Casselről?

1. A francia színész gyerekkorában különböző iskolákba járt, köztük egy katolikus iskolába is, végül hátat fordított mindenféle egyháznak. Vallási nézeteiről egy interjúban kifejtette: „Én magam is teljesen világi vagyok, és rendkívül tisztelem az életet. Ami azt jelenti, hogy bizonyos értelemben alapvetően hiszek Istenben, de nem vagyok katolikus vagy zsidó vagy muszlim. Nincs egyértelmű vallásom.

2. Cassel áttörő szerepét Mathieu Kassovitz kritikusok által is elismert filmjében játszotta, melyben egy problémás fiatalt alakított Párizs megfosztott külvárosában. A gyűlölet című filmben nyújtott alakításáért a tehetséges fiatalembert két César-díjra jelölték, a legjobb színész és a legígéretesebb színész kategóriában.

Feleségével, a gyönyörű Monica Belluccival (Fotó: Flickr)

3. Cassel A lakás című filmjük forgatásán találkozott Monica Bellucci olasz színésznővel 1996-ban. Három évvel később össze is házasodtak Monacóban. Két lányuk van, Deva és Léonie. Házasságuk 2013-ban ért véget.

Egy igazi nyelvzseni

4. A francia anyanyelvén kívül Cassel beszél angolul, portugálul, olaszul és alapszintű társalgási oroszul, amit az Eastern Promises-ban játszott szerepe miatt tanult meg.

Jelenet Az én szerelmem c. filmből, amelyben egy nárcisztikus férfit alakít (Fotó: Flickr)

5. Cassel öt évig élt Rio de Janeiróban, majd 2018-ban visszaköltözött Párizsba, és korábban brazil állampolgársággal rendelkezett. Abszolút képes azonosul Brazíliával, mivel a capoeira harcművészet gyakorlója; ezt a tehetségét az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tét című filmben is láthatta a közönség.

A Siker csarnokában

6. A Fekete hattyú c. filmben nyújtott alakításáért a szereplőgárdájával együtt jelölték a Screen Actors Guild Award-ra a mozifilmben nyújtott kiemelkedő teljesítményért.

Jelenet a Fekete hattyú c. filmből (Fotó: Flickr)

7. 2014-ben a Szörnyeteget alakította Léa Seydoux oldalán a Szépség és a Szörnyeteg francia nyelvű adaptációjában. A filmet versenyen kívül vetítették a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A film mind Franciaországban mind pedig Japánban kasszasiker lett.

Ismert szinkronszínész és reklámarc

8. Ő szinkronizálta Diegot, a kardfogú tigrist a Jégkorszak című animációs filmben, illetve Robin Hood hangját adta a Shrek első részében.

Diego hangjaként a Jégkorszak c. animációs filmben (Fotó: Mafab)

9. 2009-ben Cassel az Yves Saint Laurent új férfi illatának reklámarca lett. A La Nuit de l’Homme reklámjában egy igazi nőcsábászt alakít, aki a Nyilas csillagjegy szimbóluma alatt gyönyörű nőkre vadászik. Sajnálatos módon csak addig tartja érdekesnek a hölgyeket, amíg meg nem hódítja őket. 

10. Legközelebb a legújabb Asterix filmben láthatjuk majd, mint Julius Caesar.

Ezt is ajánljuk még:

15 érdekesség a szülinapos Alain Delonról

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!