spot_imgspot_img
spot_img

10 dolog, amit nem tudtál Emma Stone-ról

-

Article Top Ad (AdSense)

Emma Stone a maga 34 évével még mindig rettentően fiatalnak számít a színészszakmában. Az Arizonában született színésznő már most letette a névjegyét Hollywood elitjében. Díjak, főszerepek és szponzorációs együttműködések tömkelege jellemzi a karrierjét. De milyen érdekességeket rejt az ő élete? Cikkünkben 10 olyan érdekességet szedtünk össze vele kapcsolatban, amiket valószínűleg te sem tudtál.

Mindenki vörösként ismeri, pedig eredetileg nem az

Stone valódi hajszíne szőke, amit ugyan jó pár filmjében láthattunk már, mégis a vörös tincsek váltak a színésznő védjegyévé. Az ötlet az egyik első filmjéhez köthető. A 2007-es Superbad – Avagy miért ciki a szex? című tinivígjátékban tűnt fel vörös frizurával, ami annyira megtetszett neki, hogy több, későbbi szerepére is megtartotta. Az ötletgazda a film rendezője, Judd Apatow volt, aki úgy vélte, hogy a tüzes hajkorona jobban passzolt Stone filmbéli karakteréhez.

Kép: Flickr

Emily, nem Emma

Valójában Emily Jean Stone-ként lett anyakönyveztetve. Az Emma nevet gimis osztálytársai aggatták rá, ugyanis a lány hatalmas Spice Girls rajongó volt. A csajos popegyüttesből Emma Bunton volt a kedvenc tagja, akire próbált minél jobban hasonlítani.

Utálja a saját hangját

Stone egyik fő ismertetőjegye a rekedtes, csikorgó hangja, amiért rajonganak a követői. A színésznő azonban az egyik legnagyobb amerikai bulvármagazinnak, az E!-nek adott interjújában elmondta, hogy inkább átok, mintsem áldás számára a hangi adottsága.

Kép: Flickr

A csúcsok csúcsán

2017-ben a világ legjobban kereső színésznője volt, 26 millió dollárral. A siker a 2016 év végén bemutatott Kaliforniai álom című musicalnek volt köszönhető. A film nem csak a kimagasló anyagi sikert, hanem az Oscart is meghozta a színésznő számára, aki mindössze 29 éves volt, amikor a díjat megkapta.

A betegség, amiről nem is tudott

A színésznő asztmával küzd, amiről a 2010-es Könnyű nőcske című vígjáték forgatásáig fogalma sem volt. A film egyik jelenetében szexuális aktust imitált egy fiúval, a gondok pedig ekkor kezdődtek. Stone-t légszomj és köhögőroham gyötörte, ami egészen odáig fajult, hogy oxigénmaszkra is szüksége volt. A jó humoráról ismert sztár így kommentálta az esetet: „Az ég szerelmére, hát még a szexet sem tudom anélkül szimulálni, hogy bele ne halnék?”.

Kép: Flickr

A Stone-család kapcsolata a mellrákkal

Emma édesanyja mellráktúlélő, az ezzel járó küzdelem pedig olyan mély nyomot hagyott benne, hogy a betegség elleni küzdelem egyik nagykövetévé vált. Alapítványokat hozott létre, jótékonysági szervezeteket támogatott, illetve olyan konferenciabeszédeket tartott, amelyek a mellrák megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet.

Emma és Ryan

Ritka az, amikor ugyanazon színészek több különböző filmben játszanak szerelmeseket. Nos, Emma Stone és Ryan Gosling esetében ez már háromszor is előfordult. Először 2011-ben, az Őrült, dilis, szerelem. című romantikus komédiában, a 2012-es Gengszterosztagban, valamint a már említett Kaliforniai álomban. Rajongók ezrei próbálták őket összeboronálni, de eddig csak és kizárólag szakmai kapcsolat volt közöttük.

Kép: Flickr

Teljesen elzárkózott a közösségi médiától

A színésznő mindig is igyekezett megóvni a magánéletét a sztárságtól. Az i-re a pontot az a pár évvel ezelőtti eset tette fel, amikor a Twitter-fiókját feltörték. Stone az incidenst követően gyakorlatilag mindenhonnan törölte magát. Egy úgy hivatkozott erre a lépésre, mint élete egyik legjobb döntésére.

Irtózik a magasságtól

Stone tériszonya egy gyerekkori balesetre vezethető vissza. 7 éves volt, amikor egy gimnasztikai edzés során a tornaszerről leesve eltörte mindkét kezét. Azóta ez az eset jut eszébe, valahányszor elemelkedik a földtől.

Kapcsolatok

A szakmabeliek közül Mila Kunist, Taylor Swiftet, Jonah Hillt, Jennifer Lawrence-t és Brie Larsont tartja a legjobb barátainak.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!